Hjem & Hage Ideas

November 7

Hjem & Hage Ideas


Suiting dine hageplanene til de spesifikke forholdene i hjemmet er den ideelle situasjonen. Du ønsker å unngå å vokse en hage med en stil som presenterer også rystende en kontrast med huset. En dårlig kamp vil gjøre det ene eller det andre stikke ut, og det er sannsynlig å være en som ikke ser ut til å passe som kommer til å trekke mest oppmerksomhet. Så mange hage alternativer finnes som du kan sikkert finne en idé som fungerer for deg.

duftende hage

Duftende planter kan gjøre nesten alle hjem et morsommere sted. Nøkkelen er å gå lett på disse plantene slik at deres aromaer ikke kampen til poenget med ikke å kunne nyte den søte lukter i det hele tatt. En rekke ulike sortar av roser kan plukkes å innføre duft: ". Rosa Mundi" Rosa Gallica "Belle de Crecy" og Rosa Gallica Busker kan også være en aromatisk del av hagen din, for eksempel Daphne mezerum og Clethra alnifolia "Sweet Pepper Bush." Planting nær inngangsdøren gir mulighet for å puste i en søt lukt hver gang du går utenfor.

Ideer for Small Spaces

Et hjem med begrenset eiendommen behøver ikke å være et sted hvor hagen er mangler i stil og personlighet. Dvergbusker som asalea og japansk kristtorn kan gjøre god bruk av begrenset plass. Vines kan trenes til å vokse opp en plassbesparende konstruksjon som en espalier, eller bare opp et gjerde. Motsatt retning kan innføres med drapering planter dyrket i hengende beholdere.

espalier

Når hjemmet ditt er beskyttet av en vegg, kan du introdusere en dramatisk og kunstnerisk tillegg til hagen din som symbolsk utsikt over de andre planter. Espalier er kunsten beskjæring og opplæring planter for å skape en formell form som de vokser opp mot en vegg. Bambus eller furu kan brukes til å støtte espalier. Noen av de mest effektive trær for å forme til et espalier er frukttrær, så du får også fordelen av å legge til en spiselig hage element. Pærer, fersken, aprikoser, kirsebær og plommer alle gjøre gode valg for estetisk tiltalende hage tillegg.

Rock Garden

Hus med et steinete område på eiendommen bør ikke gå glipp av muligheten til å utnytte denne naturlige materialet i en hage. Planter bør dyrkes mellom steiner og inni sprekker. En rekke ulike typer planter er effektive valg for bruk i en stein hage, inkludert stauder som korall bjeller og edelweiss og knoller som Cyclamen og vann lilje tulipaner. Hvis din hjemme er ikke i tilknytning til steinete områder, kan du alltids importere steinene.

Herb Garden

Urtehager er godt egnet for boliger hvor kjøkkenet er et senter for daglig aktivitet. Økende dine egne urter til bruk i oppskrifter betyr mye friskere smak enn å erstatte urter som har blitt sittende fast inne i en flaske for et år. Urtehager spenner fra svært formell design hvor hver urt er plantet i en annen geometrisk form som er en del av en større helhetlig form, til områder som er små nok til å passe rett utenfor kjøkkendøren for enkel tilgang.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com