Treflis som jord Amendment

September 10

En jord endring er et materiale jobbet inn hagejord for å forbedre jordas konsistens, væskeansamlinger og næringsinnhold. Treflis blir noen ganger brukt som jordforbedringsmiddel for å gjøre jord løsere og mer dyrkbar.

Wood Chip Advarsel

Mange hageeksperter advarer mot å bruke flis som en endring. Mikroorganismer bruke nitrogen i jorden for å bryte ned flisen, noe som betyr mindre nitrogen er tilgjengelig for å mate plantene.

Tenk gjødsel

Hvis du velger å bruke flis som jordforbedringsmiddel, vurdere å legge en nitrogengjødsel samtidig så plantene ikke ender opp med å gå uten.

Nitrogen og Surface Area

Mindre treflis vil binde opp mer nitrogen i jorden enn større chips, ettersom det totale overflatearealet er større. Når mikroorganismene har brutt ned treflis, blir nitrogenet slippes tilbake i jordsmonnet.

sur jord

Blanding treflis inn i hagejord vil senke jordas pH, snu den surere. Dette kan være vanskelig for noen planter å håndtere, men bra for evergreens og andre treaktige busker.

Bruke Wood Chips som Mulch

Treflis også gjøre en svært enkel og populær hage mulch. En mulch er et stoff lagvis oppå hagejord for å hjelpe den beholde fuktighet, langsom luke vekst og hindre jorderosjon.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com