Hvordan fikse en lekk fordamping (Swamp) Cooler

December 25

Hvordan fikse en lekk fordamping (Swamp) Cooler


Fordamping sump kjølere er en energieffektiv måte å kjøle et hus i tørt klima. Dessverre, som med de fleste husholdningsapparater, ting kan gå galt. Hvis kjøligere lekkasjer vann på taket, ikke bare må du kanskje erstatte kjøligere, men du kan også ha å erstatte din taket også. Med mindre kjøleren er blitt fysisk skadet, er det bare seks steder som kjøligere kan lekker fra. Vi vil gå gjennom disse stedene en etter en. Her er noen enkle ideer om hvordan å diagnostisere og fikse lekker sump kjøligere.

Bruksanvisning

1 Kontroller vanntilførselsledning. En vanlig lekkasje støtt på fordamping kjølere er ved det punkt hvor 1/4-tommers kobber vannlinjen går inn i kjølerhus. De tre mest sannsynlige problemer her er: 1) omløpsmutteren må stramme 2) gummipakningen (skive) må skiftes ut, eller 3) flottørventilen innvendig har brutt eller løsner og må strammes eller erstattes.

2 Inspiser flottørventilen innløpet. Hvis vannlekkasje ser ut til å komme fra vanninntaket på flottørventilen, kan du problemet være at vannet kommer inn din reservoaret sprøyting utenfor reservoaret. Løft opp på flottørarmen for å avgjøre om alt vannet spruter ut sprayer i vannbeholderen. Hvis ikke, bare justere flottørventilen til punkt lenger bort fra kanten av reservoaret.

3 Sjekk forsiden av kjøligere på puten. Denne felles problem fører til alvorlige skader på frontruten dekselet på kjøleren som rust og skala buildup sakte ødelegger den. Denne type av lekkasje vil vanligvis være resultatet av en av tre problemer. 1) Den øverste av puten er så caked med skala at vannet spray ut av det. 2) Forsiden av puten er så caked med skala som mini-stalaktitter har dannet en bro mellom puten og foran skjermen på kjøleren, som vil la vannet renne fritt ut fra forsiden av kjøligere. 3) Distributøren boliger er vridd og ikke lenger utgjør en tettsittende passform over toppen av kjøleren pad, som vil tillate vannet å spray eller sprute ut. Hvilke som helst av disse tre problemene vil innebære å erstatte enten puten selv eller fordelerhuset.

4 Inspiser dreneringshull i bunnen av kjøleren. Hvis vannet lekker ut av dreneringshullet, da du mest sannsynlig har en ganske enkel løsning. Sjekk om reservoarets vannstanden er over toppen av overløpsrøret. I så fall bare bøyes flottørarmen å justere vannivået. Hvis ikke, sjekk for å se at overløpsrøret er skrudd ordentlig på plass i dreneringshullet. Hvis ja, så må du kanskje erstatte avløps beslag og / eller overløpsrøret.

5 Kontroller om det lekker ut av bunnen av kjøleren bolig fra sidene av puten. Dersom dette er tilfelle, kontrollerer nivået på skalaen oppbygning på sidene av puten og på de av plastmateriale på sidene. Hvis det virker overdreven må du enten rengjøre puten eller erstatte den. Hvis nivået av skala buildup synes ikke overdreven, må du kontrollere at plastsideveggen av reservoaret forsamlingen sitter riktig, med base på innsiden av veggen i nedre reservoaret. Sjekk også å se om dette plastsidevegg er sprukket eller har et hull i den.

6 Inspiser området i bunnen av kjøleren bolig fra under vannreservoaret. Forsøk på å stramme eller erstatte avløps montering da dette vil være den mest rimelig mulighet for en løsning. Pass på at vannet ikke er overfylte forsiden eller baksiden av reservoaret, i så fall bare justere flottørventil. Mer enn sannsynlig, er plastisk reservoaret liner sprukket og må skiftes. Dette vil koste mindre enn å erstatte puten, men kan være en ganske stor oppgave, men det er ikke så vanskelig som det høres ut. Se trinn 7 for en rask spasertur gjennom å erstatte dette reservoaret liner.

7 Fjern drenerings montering og overløpsrøret. Fjern puten, vann distributør (dette kan settes på toppen av kjøleren), og vannpumpen (dette kan forbli koblet til distributøren). Slå av strømmen og vannet til enheten. Skru av flottørventilen fra siden av kjøleren. Fjern begge plastsidevegger samt spenne nederst med plass puten på plass. Nå fjerne store plastbeholderen liner som holder alt av systemer vann. Du vil mest sannsynlig kjøpe en ny reservoar liner sammen med både plast sidevegger.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com