Knockout roser med gule blader

December 28

Knockout roser med gule blader har blitt infisert med sopp sykdom svart flekk. Svart flekk er en sykdom som rammer mange planter i varme, våte forhold. Soppsporer kan lett påvirke en hel hage, hvis ikke kontrollert.

symptomer

Når soppen som forårsaker svart flekk (Diplocarpon rosae) først infiserer en rose busk, små svarte flekker på bladene. Disse flekkene blir til gule ringer, til slutt fører til hele bladet blir gul.

Motstand

Knockout roser ble avlet for å være lite vedlikehold og sykdom motstandsdyktig. Oppdretteren, William Radler, kombinert varianter av roser som var kald tolerant og motstandsdyktig mot svart flekk. Men selv resistente roser utvikle svart flekk under de rette forholdene, som inkluderer først og fremst en våt og fuktig miljø med utilstrekkelig luftsirkulasjon.

Forebygging

Svart flekk forebygging starter med å holde rosebusken tørr. Unngå overhead vanning, og vann bare i morgen. Buskene trenger rikelig med luftsirkulasjon, så plante dem langt nok fra hverandre og beskjære dem etter behov. Et annet alternativ er å bruke en forebyggende soppdreper på rosebuskene.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com