Hvordan Tenn et Peis med glassdører

November 30

Hvordan Tenn et Peis med glassdører


Å ha en peis kan gi deg en tapt kostnader hjelp av oppvarming hjemme hvis ikke bare i rommet hvor ildstedet er plassert. Så lenge du holder et øye på bålet og gi det nok tre, kan du holde en brann kommer i lange perioder av gangen. Trolig den vanskeligste delen av å bruke en peis er faktisk startet brannen, særlig hvis din peis har glassdører. Ved å stenge dørene, kan du forhindre eventuelle gnister fra å hoppe ut og inn på gulvet. Men du må passe på ikke å stenge dørene for tidlig, da dette vil frata ilden av oksygen og eventuelt snus brannen ut om det ennå ikke brenner godt.

Bruksanvisning

1 Skyv glassdører fra hverandre og skyve dem til sine respektive sider av peisen. Åpne skjermen bak glassdørene hvis peisen din har en.

2 Åpne spjeldet. Spjeldet er en ventlike luke som ligger ved foten av skorsteinen like over ildstedet. De fleste dempere vil ha en spak som du enten dra mot deg eller skyve til side til helt åpen. Slå opp i skorsteinen etter at du har trukket eller skjøvet spaken for å sørge for at spjeldet er åpent.

3 Sjekk under glassdørene i peisen for en ventil. Denne ventil styrer mengden av luft (oksygen) som kommer inn i peisen når glass dørene er lukket. Skyv ventilen spaken slik at ventilen er åpen hele veien.

4 Rull fem eller seks ark med avisen i lange, sylindriske kjegler. Plasser avisen kjegler på peisen rist.

5 Sett omtrent et dusin små pinnene på toppen av avisen. Plasser pinner vinkelrett på avisen, slik at de danner et kors form. De pinnene bør være omtrent diameteren på pekefingeren.

6 Place flere tørket logger seg på toppen av opptenningsved. Bygg en pyramide form, så det er flere logger seg på basen eller bunnen.

7 Rull en annen del av avisen i en logg form. Tenn avisen og berøre flammen til avisen på bunnen av vedstabel i peisen. Tenn avisen i flere flekker. Når det brenner godt, satt avisen loggen i hånden på toppen av vedstabelen.

8 Slå peisen skjermen. La ilden brenne i flere minutter før du slår glassdørene. Stenger dørene for raskt kan sette ut brann.

9 Slå glassdørene når flammene i avisen har stilnet og veden brenner jevnt.

10 Juster ventilen for å tillate mer eller mindre oksygen inn i peisen. Lukke ventilen delvis vil hjelpe brannen brenne lenger, men vær forsiktig så du ikke å stenge den helt eller brannen vil brenne ut.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com