Hva er forskjellen mellom en Soaker Hose & en Sprinkler Slange?

November 22

Hva er forskjellen mellom en Soaker Hose & en Sprinkler Slange?


Gartnere kan velge fra et bredt utvalg av slanger og sprinkleranlegg for å holde sine verft og hager grønt og voksende. Når gartnere bruker soaker og sprinkleranlegg slanger på de riktige stedene, kan de unngå å dra slanger og sprinkleranlegg i hele sine verft. Fordi slangene spare vann, kan de betale for seg selv ved å senke vann regninger. Soaker og sprinkleranlegg slanger gjør forskjellig, og ved å forstå funksjonene i hver, kan gartnere bruker dem til sin fordel.

soaker Hose

Soaker slanger har hundrevis av meget små hull langs sin lengde og et deksel i den ene enden. Når slangen er slått på, vann langsomt siver ut av disse hullene. Soaker slanger er svært effektiv fordi vannet ikke projiseres i luften og så har ikke en sjanse til å fordampe før den kan nå en plantens røtter.

sprinkler Slange

Sprinkleranlegg slanger er lik soaker slanger, men i stedet for sigevann, de spray den i luften i små doser. De er flate slanger laget for å legges på bakken med hullene vendt opp, og mange har en stripe malt på dem for å indikere dette side. Noen modeller også bestå av tre eller fire slanger som er koblet i den ene enden. De kan spres ut for å dekke et område på ca 10 kvadrat.

Materialer og utstyr

Gartnere kan finne både soaker og sprinkleranlegg slanger i enten vinyl eller vinyl / gummi blandinger; den sistnevnte er mer holdbare. De to typer slanger kan komme med trykk regulatorer eller timere, og begge er spesielt nyttig på sprinkleranlegg slanger. Trykkregulatorer justere høyden på spray på sprinkleranlegg slanger. Tidtakere kan brukes til å skru slangene på og av, så gartnere kan legge ut slangene i ettermiddag deretter stille inn timeren til å komme på om natten eller tidlig om morgenen når kjøligere temperaturer vil hindre fordamping.

Slanger på Lawns

Sprinkleranlegg slanger er en flott måte å vanne større områder av plenen fordi de kan dekke flere kvadratfot samtidig. Fordi de spray vann i luften, noen vil fordamping skje, men ved hjelp av slanger på kvelden eller tidlig om morgenen kan minimere dette. Sprinkleranlegg slanger er også stor for hager fordi multi-sokker versjoner kan spre seg til vann flere rader på en gang. Den fine tåke kan også være bra for planter som tomater som blader eller blomster kan bli skadet av sprinkleranlegg som avgir en sterkere strøm av vann.

Slanger rundt trær og busker

Soaker slanger er en fin måte å vann trær og busker, som kan være vann hogs som suge opp den tilgjengelige jordfuktighet. Soaker slanger kan kveiles rundt trestammer eller basen av busker for å gi fuktighet direkte til røttene. De kan også bli gravlagt i grunne grøfter rundt trær eller busker for å gi vann til dypere rotsystemer.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com