Hvorfor er min Hydrangea paniculata ikke vokser?

March 29

Hvorfor er min Hydrangea paniculata ikke vokser?


Hydrangea paniculata, eller PeeGee hortensia, kan vokse fra en liten, tett tendens busk til et lite tre 15 til 25 fot høy og 10 fot bred. De pleier å være raskt voksende og produsere store panicles av hvite blomster i midten av sommeren, som slår rosa til nær lilla som blomstrende perioden utvikler seg. På riktig sted i landskapet og med riktig jord, bør Peegee hortensia produsere sunn vekst gjennom hele vekstsesongen.

Jord

PeeGee hortensia foretrekker rik, loamy jord som er fuktig, men godt drenert. Det vil tolerere myrlendte jord, men foretrekker surt jordsmonn med en pH et sted rundt 4,5. Alkalisk jordsmonn vil forsinke plantevekst.

Skadedyr og sykdommer

PeeGees er sårbare for honning sopp, rust, sotete mold, pulveraktig mugg og sykdom på planter. Soppangrep bør behandles tidlig på våren med et soppmiddel i henhold til produsentens instruksjoner. Hydrangea vekst kan bli svekket av bladlus og skala, noe som kan forebygges med en vanlig sprøyting program eller ved å vaske bladene med såpevann eller et insekt såpe. Sopp eller parasittiske insekter kan redusere styrken av anlegget og stoppe vekst.

Sunshine og vær

Hydrangea paniculata gjør det bra i full sol eller delvis skygge og vokser best langs kanten av en solrik skogkledd grensen. De tåler litt mindre sol, men bladverket er kanskje ikke så frodig, og heller ikke blomstene som tung. Full sol er noe over seks timer om dagen. En del skygge er noe mellom tre og seks timer. Noe mindre reduserer vekstpotensialet av hortensia. De tåler varme, men må ha litt fuktighet dypt ned i roten tips. Hortensia tåler vintertemperaturer så lave som -25 grader Fahrenheit, men vanskelig sene våren frost kan drepe ny plantevekst for resten av vekstsesongen.

beskjæring

Peegee hortensia blomstrer på nytt stengler, slik at du ikke kan beskjære dem mens de produserer knopper og blomstrer om våren og sommeren. Beskjære grenene når de er ferdig med blomstringen i sommer, og før de begynner å legge ny vekst om våren. Hvis du beskjærer dem for nær bakken, vil trinnene ikke legge tykkelse og de tunge oppblomstringer kan bryte ned stilkene. Du kan trene PeeGee hortensia som enten en busk eller et tre dersom du tillater stammen og viktigste topp grener for å utvikle. Cutting tilbake overflødige grener kan bidra til å redusere stress på en under-utviklet rotsystem og la planten å komme tilbake og vokse neste sesong.

gjødsling

Peegee hortensia, når veletablert, vil ha nytte av befruktning hvert femte år dersom vokst som trær. I en busk former, bør de bli befruktet årlig, men bare etter en jord test for å fastslå om noen næringsstoffer er lavt. Ikke bruk en generell gjødsel som for mye av enkelte næringsstoffer kan forsinke hortensia vekst. Hvis du har problemer med vekst, fremmer et høyt nitrogengjødsel grønn leafy vekst, men i overkant vil føre blad og gren vekst på bekostning av blomsten knopp utvikling. Gjødsle tidlig i sesongen. En sen søknad kan tvinge frodig vekst sent i sesongen, som ikke etterlater tid for anlegget å herde før vinteren. Dette kan legge en last av svak eller døende trær som bremser vekst om våren.

vanning

Det er viktig for hortensia paniculata å utvikle en bred rotsystem. Hvis plantene ikke vokser, bygge en vann ring rundt bunnen av den busk bestående av hevet, komprimert jord over den opprinnelige plantehull. Dette fører til regn og irrigasjonsvann for å renne av fra rundt bunnen mot utsiden av ringen. Dette oppmuntrer til røttene for å nå utover mot ringen av fuktig jord utenfor haugen. Mulching over haugen hjelper også bevare fuktighet.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com