Perennial Border Gress

April 19

Perennial Border Gress


Dekorative gress er sjelden funnet i formelle, tradisjonelle flerårig grenser, men er godt egnet for bruk i dagens uformelle amerikanske hjem landskap. Mens de større typer gress ser best når samlet seg med andre store stauder og busker, mindre varianter av gress er riktig vekt for å inkludere i blandede flerårige blomsterbed og grenser.

Muhly Grass

Fint strukturert løvverk og fjærlett lilla blomster i slutten av høsten lage Muhlenbergia capillaris et fint tillegg til flerårig senger og grenser. Også kalt hår gress, Muhly gress former 2- til 3-fots hauger av fine, blå-grå bladverket som er en god folie for dristigere-teksturert stauder som prestekrager (Leucanthemum x superbum, tidligere Chrysanthemum maksimalt), korall bjeller (Heuchera spp .) og prangende stonecrops (Sedum spectabile), samt bustete planter som sages (Salvia spp.) og flammende stjerner (liatris spp.). Grow Muhly gress i full sol eller lett skygge i US Department of Agriculture sonene 6 til 9. Når etablert, er det veldig tørke-tolerant.

Fountain Grass

Pennisetum alopecuroides får sitt vanlige navnet på fontene gress fra sin mounding, brus vane. De fint-teksturerte grønne bladene vokser 2 til 4 fot høye på arten, men mindre sortar er tilgjengelige. I midten til slutten av sommeren, bottle-lignende blomster vises på stilker som vokser over bladverket. Fountain gress, black-eyed Susans (Rudbeckia spp.) Og prangende stonecrops er en klassisk kombinasjon for hager som får minst fire til seks timer med direkte sollys daglig. Den sorten "Hameln" vokser 2 fot høy og bred, og er standard utvalg tilgjengelig i hagesentrene. "Lille Bunny" er enda mindre på en fot og gjør en fin kanting plante. Svart fontene gress "Moudry" har gråsort-lilla blomster produsert senere enn blomstene på andre fontene gress. Hardførhet avhenger av sorten, men de fleste fontene gress er hardfør i sone 5 til og med 9.

Gyllen Hakone Grass

En lett-å-vokse gress for skyggefulle staude hager er gyllen Hakone gress, Hakonechloa Macra "Aureola," den flerårig plante foreningens anlegg av året i 2009. Denne japanske gresset vokser 12 til 18 inches høy og litt bredere, og ligner en liten , brusende bambus. Det har den interessant vane vokser alle bladene i en retning, slik at samlet seg beplantning ser ut som om en liten bekk renner gjennom grensen. Den grønne-stripete, gylne løvverk tar på tinges av rosa og rødt når været kjøler i høst. Blomstene er små og lett oversett. Grow gyllen Hakone gress i sone 5 til 9 i rik, fuktig, godt drenert jord i delvis skygge. Det er spesielt påfallende når paret med røde eller lilla løvverk planter som koraller bjeller og bugbanes (Cimicifuga spp.), Eller med store blader planter som hostas (Hosta spp.).

Andre Gress for Sun

Andre små til medium gress som er gode tilskudd til solfylte flerårig blomst grenser inkludere Panicum virgatum "Heavy Metal", en kultur av våre innfødte bryter gress med 3 til 4 fot, metallic blå blader som blir gul i høst. De oppreist, rødlilla blomst hoder skape en vertikal aksent i grensen i midtsommer. En annen oppreist dyrker er fjær siv gress, Calamagrostis x acutiflora; sortar "Karl Foerster" og "stricta" er lett å finne i hagesentrene. "Elijah Blue" svingel (Festuca ovina) danner små dusker av blå-grønne blader som er bra for fronten av grensen. Plant hardførhet varierer så sjekk anlegget etiketter for mer informasjon.

Andre Gress for Shade

For fuktige, skyggefulle senger og grenser, vurdere japansk søt flagg, Acorus gramineus, en fin-strukturert gress som gjør en interessant kanter. Den sorten "lakris" har lakris-duftende blader og "Ogon" har gule blader. Northern sjø havre, Chasmanthium latifolium, er en innfødt gress med dingler blomst hoder nyttige for tørkede blomsteroppsatser. Den når tre til fem fot høy og trenger plass til å spre seg. De starr (. Carex spp) vokser godt i fuktig skygge, den japanske starr Carex morrowii "Silk Tassel" har trådliknende blader. Herdighet alle disse gress avhenger av sorten, så les anlegget etiketten nøye.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com