Hvordan et eviggrønt tre reprodusere?

May 19

Kongler

De fleste vet ikke at ikke alle kongler er skapt like. Evergreen trær er aseksuell, som betyr at de kan selv reprodusere. For å gjøre dette, må de to kjønn av kongler. Den mannlige konglen, eller staminate kjegle, er vanligvis mindre enn hunnen, eller eggløsning, kjegle. Jobben av den mannlige kjegle er å gjøre pollen i sin microsporangia, små sekker under hver "blad" av kjeglen. Den kvinnelige kjegle har ovules mot midten av sin struktur, hver med en eggcelle.

Prosessen

Den mannlige kjegle distribuerer pollen til den kvinnelige via vinden. Avhengig av retningen til vind blåser, kan den overføre pollen til en annen kjegle på det samme plante eller til en annen Evergreen treet i nærheten. Den hun-konus, som ofte blir lukket på dette tidspunkt, noe som gir det en myk, grønt utseende, samler pollen og begynner prosessen med meiose, eller celledeling, slik at den kan produsere mer enn ett frø fra hvert egg. Oftest de "blader" av hun-konus, som kalles "seed skalaer" ende opp med to frø på bunnen av hver skala. Resten av skalaen danner en "vinge", som hjelper gjør frøene mer aerodynamisk.

Distribusjon

Når frøene er fullt utviklet, noe som i enkelte arter kan ta et år eller lenger, åpner den kvinnelige pinecone opp, begynner å ligne crunchy brune kongler vi er vant til å finne på bakken. Dette gjør at frøene faller ut og flagre til bakken nedenfor, eller bæres lenger bort av vindkast. I noen arter, kan et klebrig stoff, eller "pitch", nær bunnen av kjeglen feste til dyrenes pels eller fjær som de passerer treet. Dette bidrar også til å spre frøene til nye områder. Etter hvert vil hele konglen løsne fra eviggrønne treet og faller til bakken.

frøplanter

Etter frøet treffer skogbunnen, er alt det tar litt vann og sol for å hjelpe frøplante rot. Hvis du noen gang har vært i skogen i et område med et relativt kaldt klima, vet du at eviggrønne trær har en tendens til å være produktiv. Som den unge treet vokser, begynner det å produsere kongler av sin egen og den reproduktive syklusen begynner på nytt.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com