Hvordan brenne Wood i en ovn

April 27

Hvordan brenne Wood i en ovn


En vedovn eller ovn er en lett-å-bruke og pålitelig varmekilde i mange hjem. Tre ovner er også gunstig i at tre er et lett tilgjengelig og selv fornybart drivstoff. Plus, tre har en tendens til å brenne renere enn kull, og er rimelig i forhold til de uforutsigbare prisene på fyringsolje. Så lenge din ovn er konstruert for vedfyring, kan du ha en brann kommer på et blunk. Alt som kreves er noen grunnleggende brann starter forsyninger.

Bruksanvisning

1 Rengjør tre ovn eller komfyr, om nødvendig. Fjern asken fra askeskuffen, samt overskytende aske fra brennkammeret. Du kan imidlertid tillate et tynt lag med aske å forbli på toppen ristene. Den lille lag av aske kan inneholde biter av kull som vil hjelpe tenne ny ild.

2 Åpne utkast eller luftventilen og demper på ovnen. Dette vil tillate maksimal luftstrøm og bidra til å fjerne overflødig røyk.

3 separate og smuldre omtrent fem ark med avisen. Plasser smuldret papirark i brennkammeret, nær ovnen lastedøren.

4 Cut eller rive litt papp i strimler 2-inches bred og ca 8 inches lang. Plasser fire eller fem strimler av papp på toppen av avisen.

5 Stack tørr opptenningsved oppå papp og avis. Stable ett lag med opptenningsved, slik at den er plassert fra venstre mot høyre over brennkammeret. Stable et lag av opptenningsved oppå det første laget. Det andre lag må bli stablet i motsatt retning. Hvis du ikke har hakket opptenningsved, tørr bark, kvister og tørre kongler vil fungere.

6 Lys avisen på brann og lukke ileggsdøren til ovnen. Vent til opptenningsved å ta fyr. Legg større stykker av kindling, lukke døren og vente. Når du har etablert et godt utgangspunkt. Legg to eller tre stykker av selve erfarne fyringsved. La veden til fange. Dette kan ta flere minutter.

7 Legg et lag av brensel til bålet. På denne tiden, bør ilden i ovnen være brennende heftig med en etablert base av glør. Juster utkastet, luftventiler og spjeld for å kontrollere nivået av varmen du ønsker.

8 Kontroller tre ovn i løpet av dagen og legge veden etter behov. Sjekk også nivået av aske i ovnen. En base av aske i brennkammeret ca 2 inches dyp er å foretrekke. Rist overskytende asken ned i askeskuffen. Når askeskuffen er full, fjerne og tømme den. Tre aske kan lagres og brukes til gjødsel på plener og hager.

Hint

  • Kun med ved som har blitt krydret tilstrekkelig. Dette betyr at treverket bør få lov til å tørke i minst tre måneder før bruk.
  • Ifølge University of Missouri Extension, vedovner / ovner som fungerer best når temperaturen er lik eller under 32 grader F. Også en vedovn kan ikke være tilstrekkelig banked, som en kull komfyr, å brenne over natten. Den ulmebrann er ineffektiv og vil ikke produsere nok varme. En tre-fire skal få lov til å gå ut i løpet av natten og startet først i morgen.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com