Hvordan du oppbevarer Fersk hvitløk Long-Term

June 17

Hvordan du oppbevarer Fersk hvitløk Long-Term


Hvitløk - eller Allium sativum - er ikke bare en av de enkleste plantene å vokse i et hjem grønnsakshage; det er en næringsrik og velsmakende mat kilde som brukes i mange oppskrifter på verdensbasis fra Middelhavet til asiatisk mat. Et medlem av løk familien, har hvitløk en sterk duft både i hagen og når kuttet for matlaging. Lagring av friske knoller kan gjøres ved flere metoder.

økende Hvitløk

Hvitløk planting gjøres typisk i høst eller tidlig på våren, avhengig av USDA klimasone. Plantene trenger godt drenerende, nitrogenrikt jordsmonn som inneholder store mengder organisk materiale. "Seeds", eller individuelle nellik, er plantet, mulched, utsatt for en kald årstid og til slutt modne til å bli et fullverdig pære. Høsting skjer når plantene har fullt modnet, noe som kan være når som helst fra sommer til høst. Å vite hvordan plantene skal brukes eller lagres ofte dikterer hvordan de er best høstes.

fletting

Hver hvitløk anlegget er gravd opp, så skitt klumper er fjernet og de lange, grønne blader er intakt. Røttene kan trimmes til omtrent en tomme fra bunnen av pæren. Lyspærene kan skylles i kaldt vann og tørkes uten vasking. Bladene er flettet sammen tett mens plantene er fortsatt friskt og grønt. Pyntebånd bladene av seks til tolv pærer er ikke vanskelig. Noen dyrkere foretrekker en veldig fancy form for flette, mens andre kan bare vri bladene sammen slik klumper eller klynger av hvitløk pærer henge mer løst. Uansett, gruppene deretter hengt til tørk.

korte pærer

Mens noen dyrkere føler at det er best å holde hele roten og alle forlater intakt gjennom tørkeprosessen, andre vil kutte røttene til ca 1/4-tommers fra bunnen av pære og trim bladene til innen ca 1 / 2- tommer fra toppen av pæren før tørking. Pærene (nå med ingen blader eller røtter igjen) er hengt i løs-netting poser og lov til å tørke. Flettet pærer kan også trimmes ned en gang helt tørre og sortert i ulike størrelser, deretter plassert i netting poser for oppbevaring inntil nødvendig.

skrelte Nellik

En metode for lagring av hvitløk kan sees i moderne dagligvarebutikker, og du kan etterligne dette hjemme. Peel hverandre hver pære av hvitløk, så skrelle den enkelte nellik. Vær forsiktig slik at du ikke ved et uhell kuttet i eller nick fedd selv. Oppbevar de skrelte hvitløksfedd i lufttette krukker og oppbevar dem i kjøleskapet. Du kan også være lurt å bruke skrellet hvitløk - med eller uten ekstra urter - for å lage eddik som en valgfri form for lagring.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com