Store Leaf Garden Plants

September 20

Store Leaf Garden Plants


Store Planter bringe en tropisk utseende til hagen. Store blader med rik tekstur og dype fliker legge interesse til hagen, selv når plantene ikke er i blomst. Generelt, store blad planter gjøre det bra i skyggefulle områder fordi et stort blad er mer utsatt areal til å utføre fotosyntese, slik at det kan få jobben gjort med mindre lys.

Delavy Incarvillea

Delavy incarvillea (Incarvillea delavayi), også kalt hardfør gloxinia, har 12-tommers blader som danner en stor rosett. Blomst stilker dukke opp fra midten av rosetter i slutten av våren og vokse til en høyde på 24 til 36 inches. Deep rose eller lilla blomster blomstre i en klynge på toppen av blomsten stammen. Den 3-tommers, trompet formede blomster som ligner store gloxinias blir fulgt av langstrakte, nebb formede frøkapslene. Delavy incarvillea trenger en rik, fuktig, godt drenert jord og full sol eller delvis skygge. Plantene trenger ingen spesiell omsorg med unntak av en dyp mulch i vinter i sone 5 og 6 for å beskytte mot harde fryser. Delavy incarvillea er hardfør i US Department of Agriculture soner 5 til 9. Du kan vokse det i kjøligere soner og grave røttene for lagring innendørs i løpet av vinteren.

Fatsia

Fatsia (Fatsia japonica) har 12-tommers, dypt flikete blader som gir anlegget en tropisk utseende. Anlegget vokser opp til 8 fot høy med en spredning på opptil 4 fot. Den produserer klynger av små hvite blomster i høst, men blomstene er ikke spesielt prangende, og Fatsia dyrkes primært for den attraktive løvverk. Blomstene blir etterfulgt av kjøttfulle sort frukt. Fatsia trenger en organisk rik, litt sur jord og full eller delvis skygge. Gjødsle regelmessig og holde jorda fuktig. Dersom anlegget begynner å vippe til den ene siden, for å sviske fjerne noen av de tunge grener og oppmuntre forgrening. Fatsia er hardfør i USDA soner 7 til 10 år i sone 7, anlegg Fatsia i et område beskyttet mot sterk vind og mulch tungt over vinteren.

Hosta

Hostas tilbyr et bredt utvalg av løvverk farge og tekstur. Selv om de produserer hvite eller lavendel blomster om sommeren, de er vokst primært for sine rike løvverk. Plant Størrelsen varierer fra 3-tommers dverger til 4-fots gigantene. Bredden er vanligvis omtrent det dobbelte av høyden. Hostas vokser best i delvis skygge og en jord som er godt drenert og rik på organisk materiale. Disse lite vedlikehold plantene ikke trenger mye oppstyr, men de setter pris på sporadiske sidedressing med kompost og et lag av organisk mulch, spesielt om vinteren når anbuds røtter kan trenge ekstra beskyttelse. Den hardførhet varierer med arten, men de fleste er trygge i USDA soner 4-9.

Caladiums

Caladiums produsere fargerike hjerte- eller pilspiss formede blader opp til 14 inches lang. Avhengig av variasjon, er calaladium blader stripete eller flekket med hvitt, grått, rosa eller rødt. Grow caladiums direkte i bakken eller plante dem i potter for å gjøre det enkelt å bringe anlegget innendørs for vinteren. Caladiums trenger delvis eller full skygge og en rik, organisk, godt drenert jord. Vann dypt to eller tre ganger i uken, og bruke mulch for å hjelpe jorda å holde på fuktigheten. Grav caladiums for lagring innendørs i det hele tatt, men frostfrie områder.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com