Betingelser for dyrking av sopp

November 14

Betingelser for dyrking av sopp


Dyrker sopp er en delikat prosess. I motsetning til andre mat planter, sopp er sopp som ikke inneholder klorofyll. De er avhengige av deres jord for all energi og ernæring. Det finnes mange typer spiselig sopp, hver med litt forskjellige behov. Før du dyrke sopp, forskning dine valgte arter.

Lett

Sopp ikke krever lys for vekst. Fordi de mangler klorofyll, fotosyntese (prosessen der klorofyll konverterer sollys til energi) kan ikke mate en sopp. I stedet, sopp krever råtnende organisk materiale. Dette betyr at de bør holdes i et svært fuktig miljø som ikke er for varmt, så varmt tørr luft kan føre til fordampning og treg forfall. Sopp, derfor er vanligvis holdt i en mørk eller skyggefullt område. Dette kan være innendørs, under en stokk eller i en fuktig skog. Overall, direkte sollys bør unngås; det vil ikke hjelpe sopp vokse, og kan drepe dem.

Fuktighet

Mengden av fuktighet som trengs i en sopp voksende miljø kan endres avhengig av type sopp og sin nåværende vekstfasen. Men alle sopp krever fuktige miljøer for å trives. Skape et miljø som gjør at du god kontroll over fuktighet, spesielt i gyte scenen når sopp pleier å like høy luftfuktighet og lav luftveksling.

Underlag

Substratet er den jord eller overflaten som sopp vokser. Fordi de utlede all sin energi fra dette substratet, må det være rik på organisk materiale. Avhengig av typen av sopp, kan substratet ta forskjellige former. Shiitake sopp, for eksempel, foretrekker å vokse på råtnende stokker eller sagflis. Du kan opprette en sopp "kompost" eller kjøpe en på et hagesenter. Hest gjødsel er en vanlig ingrediens, som er maiskolber. Substrat trenger å bli sterilisert og inneholder en god balanse mellom nitrogen og andre næringsstoffer.

Luft

Ideelt sett bør du lage et kontrollert miljø for den innledende fasen av sopp voksende, slik at du kan begrense luftstrømmen. Luft behov varierer basert på type sopp, men som en generell regel, kan et høyt nivå av karbondioksid hjelpe sopp gyte. Når gytingen er ferdig og fruiting (synlig vekst) begynner, bør sopp ha godt ventilert luft. Noen typer sopp vokser godt på undersiden av en avrundet logg, hvor den buede formen holder dem skyggelagt, og kald, samtidig som luftstrømmen. Forskning luft behovene til sopp arter før du begynner å vokse.

betraktninger

Østerssopp, en svært vanlig type sopp dyrkes hjemme, kan forårsake allergiske reaksjoner hos noen mennesker. Dyrking av sopp i et kontrollert miljø, er du nesten garantert å bli utsatt for sine sporer. Hvis du ikke vet om du er allergisk, bruke verneutstyr, eller ta en allergi test før voksende østerssopp.


© 2019 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com