Kan du bruke Goat Poop for gjødsel?

December 23

Kan du bruke Goat Poop for gjødsel?


I likhet med gjødsel fra mange forskjellige grasspisende dyr, kan du bruke geit bæsj som en naturlig gjødsel. Men, det er ikke ofte brukt av de fleste hjem gartnere - delvis på grunn av lav tilgjengelighet. Godt kompostert geit gjødsel gir den beste gjødsel. Dette betyr at akterdekk råtner i uker til måneder av gangen. Dette bryter ned plantemateriale og selv steriliserer gressfrø som finnes i geiteakterdekk.

Goat Poop

Sau og geit akterdekk er mindre rotete enn ku og gris gjødsel. Imidlertid liten, kompakt natur av gjødsla betyr at det er vanskelig å samles i store mengder. Dette gjør det en ganske uvanlig sted i hagen butikker eller enda bondens verft. Den bæsj selv er tørr og omtrent på størrelse med en mandel. Dette gjør det luktfri og lettere å håndtere enn mer slurvete husdyrgjødsel.

beløp

Goat gjødsel er mer konsentrert enn både hest og kumøkk. Bruk av for mye kan føre til problem med voksende planter - inkludert root brenne i noen sensitive arter. University of Illinois Extension foreslår å bruke geit og sau husdyrgjødsel til halve frekvensen av hestemøkk. For eksempel betyr at 250 til 500 lbs. av geit gjødsel for hver 1000 kvadratfot med hagejord.

Kvalitet og bruk

I sin bok "holde fingrene i Dirt", Dorothy Bowen antyder at geit akterdekk gjør det beste hagegjødsel av alle tunet husdyrgjødsel. Den enkleste måten å samle geit akterdekk er gjennom å måke opp gjødsel fra bunnen av en geit skur. Men at geitene seng ned på sagflis. Hvis bonden bruker halm eller gress, så frøene blandet med geit akterdekk kan spire som vedvarende ugress i hagen din.

effektivitet

I en desember 1999 studie fra University of Wisconsin-Madison Center for Integrated Agricultural Systems, geit gjødsel slå både kumøkk og høy fruktbarhet jord i å forbedre plante avkastning. Studien testet gulrot, rødbete, nepe og reddik avlinger. I alle tilfeller geit bæsj gjødsel øker rentene, med henholdsvis gulrøtter og rødbeter opp 36 og 34 prosent. Den kumøkk var både dyrere og betydelig mindre effektive enn geit akterdekk.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com