Hvorfor er Plant Høyde Viktig å Plant Reproduction?

September 25

Hvorfor er Plant Høyde Viktig å Plant Reproduction?


Selv om en blomsterhandler setter pris på en blomst med en lang stamme når du gjør sine buketter og ordninger, anlegget utviklet en lang stamme som et middel til å forbedre sine sjanser til å lykkes reproduksjon. Mens planter bruker mange funksjoner for å øke pollinering av sine blomster, som for eksempel fargerike kronblad, nektar eller en duft, den subtile trekk ved økende tall skaper en fordel i et habitat.

pollinering

Hvordan blomster eller kjegler på planter bestøves varierer ved de tusenvis av arter over hele verden. Generelt sett, planter distribuere deres pollen gjennom vind, vann eller via mobilitet av dyr som insekter, fugler eller flaggermus. Utvikling blomster i de høyeste delene av et anlegg sikrer den mest vind oppstår rundt blomsten samt øke sjansene blomsten er sett eller luktet av en potensiell pollinator. Blomster forekomme i en høyde på anlegget hvor pollinating vektoren mest sannsynlig finnes eller besøk.

frøspredning

Høyere planter har også en fordel i spredningen av sine frø over et landskap. Frø på høyere nivåer på en plante kan fange mer av en lek å reise lenger fra morplanten. Eller, kanskje klissete eller holdearrangement frøene har en større sjanse til å bli sittende fast i pelsen av et dyr som går gjennom området. Fugler som spiser frø må være i stand til å se frukten eller frø fra luften. En høyere plante er lettere å se og sikrere tilgang til.

Konkurranse

Noen planter som vokser høyere skape et konkurransefortrinn over omkringliggende planter i et habitat. Høyere planter får mer sollys og potensielt vokse seg sterkere og mer energisk. Sunnere planter produserer mer blomster eller kjegler og frø. Jo flere frø, jo større er sjansene for vellykket reproduksjon. Videre kan skygge kastet av høyere planter hindre jordlevende planter fra maskering jordoverflaten. Dette gjør lommer av nakne jord til å eksistere, slik at frøene til lettere spire og etablere.

menneskelig interesse

Mennesker er avhengige av plantene ikke bare for mat, men også for å tilfredsstille sine curiosities i og behov for attraktive ting. Når folk utforske nye landområder eller ukjente hageinnstillinger, høyere planter, eller i det minste blomst stilker som vokser seg høyere og mer fremtredende enn andre, blir lettere sett og beundret. Når en plante får nåde hos mennesker, fra en overlevelses ståsted, det øker sjansene for å leve i det uendelige, siden mennesker vil dyrke planten i ideelle vekstforhold og sikre reproduksjon for bruk i forskjellige steder, og ved senere generasjoner.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com