Sykdommer i sveitsiske Stone Pine Trees

July 11

Sykdommer i sveitsiske Stone Pine Trees


Den sveitsiske pinje (cembrafuru) er en saktevoksende eviggrønne som trives fra US Department of Agriculture sonene 4 til 7. Den har en eviggrønn voksende vane og foretrekker et område med full sol og fuktig, godt drenerende jord. Når etablert, vil det komme en moden høyde på 30 til 40 fot med tett vegetasjon som vil forbli grønt gjennom harde vinterværet. Det er generelt hardfør, men kan lide av noen sykdommer.

root rot

Root råte er et ganske vanlig problem i hagearbeid verden. Det er et resultat av bakteriell infeksjon, og er mest vanlig i perioder med sterk nedbør eller flom. Disse våte forholdene er ideelle for bakterievekst, som til slutt vil gå inn i anlegget gjennom røttene. Infeksjonen vil slå røttene til en ubrukelig grå grøt, noe som gjør dem ute av stand til å overføre vann og næringsstoffer til planten. Gule eller brune blader, hemmet vekst og generelle helse nedgang er tidlige symptomer på rot råtne. Vanligvis, etter når symptomene oppstår det er for sent å redde fabrikken. For å bekjempe problemet, bør dyrkere sørge for at jord avløp godt og eliminere døde eller falt rusk fra bunnen av anlegget.

Chestnut Blight

Chestnut blight først kom til USA i 1900, og er et resultat av endothis parasitica sopp. Det er først og fremst et problem for eldre trær, og vil ofte føre til døden hvis venstre ubehandlet. Soppen oftest innføres gjennom sår eller sprekker i den bark som forekommer med alderen. Dette resulterer i cankers på grenene og stammer av treet. Kastanje Blight cankers vil spre seg raskt og føre til gulfarging av bladene, visner og til slutt død. Mudpacks laget med plantevernmidler behandlet jord er en ideell behandling for sykdommen, selv om flere behandlinger kan være nødvendig for store infeksjoner.

Nederlandsk Elm Disease

Nederlandsk alm sykdom kom til USA på begynnelsen av 1930-tallet, og i løpet av tiåret den gjorde store skader på en rekke plantearter. Sykdommen er en infeksjon forårsaket av Ophiostoma ulmi sopp. som infiserer vaskulært vev og i stor grad reduserer eller stopper vann fra å nå den øvre del av treet. Ettersom infeksjonen vokser, vil treet wilt og dø. Dyrkere se for blad gulning og "flagging", en gulfarging som starter på kanten av grenen og utvikler seg innover og ned mot røttene. Infiserte grenene vil ha en karakteristisk streker som går like under den ytre bark. Nøkkelen til å håndtere sykdommen kontrollerer spredningen ved å bli kvitt det området av alm barkbillen, en stor senderen av sykdommen, ved hjelp av plantevernmidler. I tillegg rydde opp rusk og falne lemmer vil begrense feil befolkninger, hindre spredning av sykdommen. Tidlige behandlinger med fungicider også er effektiv på å eliminere etablerte kolonier.

White Pine Blister Rust

Hvit furu blister rust påvirker Pinus slekten hele Canada og USA. Den Cronartium ribicola fugi smitter trærne gjennom åpninger i nålene. Dyrkere bør være spesielt flittig i løpet av sesongene av utvidet kjølig, fuktig vær, særlig i løpet av sensommeren og inn tidlig høst. Sopp oftest vil starte fra bunnen og jobbe seg opp i treet. For å redusere risikoen for infeksjon og hindre bakterievekst, bør bøndene umiddelbart fjerne og ødelegge eventuelle falne nåler og rusk. Bakterien forårsaker vekst av gule eller røde flekker langs bark og grener. Det er ofte dødelig for trær. Det finnes en rekke teknikker som dyrkere kan prøve, men ingen er 100 prosent effektiv. Karantene berørte anleggene er viktig, som er hensiktsmessige rydde opp og beskjæring.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com