Hvilken tid på året å lufte en plen?

July 28

Bestemme når du skal lufte plenen avhenger av værforholdene, spesielt fuktighetsnivået i jorda. Den ideelle tilstanden for lufting av plenen er når jorda er tilstrekkelig fuktig, slik at pluggene du fjerner er solid, men ikke så våt at de resterende hullene er utfylt av jorda rundt dem. Hensikten med lufting er for å tillate fuktighet å trenge gjennom til røttene. Å velge riktig tid på året for klimaet vil maksimere de gunstige effektene på plenen.

kjøligere klima

Plen eiere i kjøligere klima kan velge mellom to optimale ganger for lufting. Den tidlige sesongen lufting bør utføres når som helst fra tidlig på våren til tidlig sommer. Den senere sesong for lufting i kjøligere klima er tidlig til midten av høsten. Den type jord som plenen er plantet og nivået av fuktighet i jordsmonnet vil bestemme mer presist den beste tiden å lufte plenen. Unngå lufting når jorda er for våt til å resultere i definerte plugger. Vanne plenen i minst en time før lufting hvis jorda er hard og tørr.

varmere klima

Plener i varmere klima, som for eksempel kyst USA steder, kan luftes i vinter. Den milde temperaturer og moderate regnmengder i vintermånedene gjøre for den ideelle konsistens for jorda å lufte effektivt. I tider med stor og jevn nedbør over dager eller uker, vil jorda bli for myk for lufting. Omvendt, under en uvanlig lang periode med tørt vær, må du vanne jorda før lufting.

Ulike typer jordsmonn

To typer jord vil diktere to strategier for lufting. Leirjord er lettere komprimeres. Målet med lufting er å fjerne kompakte plugger av jord for å gi en avenue for vann til røttene. Leirjord gjør fjerne de plugger enklere. Sandy jord er ikke så lett komprimeres og mye mer avhengig av fuktighet for konsistens. Leirjord bør luftes mer enn én gang per år. Sandjord kan luftes bare én gang årlig.

Som en del av Hagestell

Lufting kan brukes i forbindelse med vertikalskjæring og andre halvårlige vedlikeholdsprosedyrer. Ved reparasjon tynne eller døde flekker av plenen, lufte lappene for å gi de midler som vannet når de resterende grasrota og fremmer ny vekst fra seeding. Dethatching er prosessen med å fjerne rusk fra de øvre lag av jord. Du bør fjerne tekke før lufting slik at lufte metode du bruker vil ha en bedre sjanse til å nå de lavere grasrota.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com