Bjørkefinér Typer

August 6

Bjørkefinér Typer


Bjørk er en hard tre, og kryssfinér laget av det regnes som en høy tetthet kryssfiner (HDP), i henhold til Waterfront Woods. Bjørk kryssfiner har vanligvis mange flere lag enn andre typer ikke-HDP kryssfiner og er generelt fri for hulrom. Dette kryssfiner er godt egnet til bruk som skuffer sider og i andre situasjoner hvor et sterkt kryssfiner med moderat attraktive kant kvaliteter er nødvendig.

grade

Som med andre typer kryssfiner, kommer bjørk kryssfiner i ulike karakterer for ulike bruksområder, alt fra bygging og grov snekring til slutt karakterer som brukes i møbler konstruksjon. Finish-grade bjørk kryssfiner er vanligvis svært glatt og tom-fri, mens bygging-grade kryssfiner er mye grovere.

Behandlet eller ubehandlet

Bjørkefiner kan komme presanded, unsanded eller behandlet for bestemte formål. Ved behandling med vannfast kjemikalier, kan bjørkefinér også brukes i en rekke miljøer hvor vannresistens er nødvendig, enten i interiør eller eksteriør.

størrelser

Bjørkefiner kommer også i forskjellige størrelser og tykkelser. Vanlige tykkelser varierer mellom 1/4 tomme og 3/4 tomme. Vanlige ark størrelser varierer fra store 48-tommers med 96-tommers biter til mye mindre 12-tommers med 30-tommers ark. Tynnere stykker er vanligvis slipes og brukes i kabinettet eller møbler prosjekter, mens større brikkene er ment for frame snekring og gulv formål.

Opprinnelse

Bjørkefiner varierer også basert på hvilken region det stammer. De fleste kryssfiner i dag kommer fra Baltikum av Europa, særlig Russland og Finland. Mens noen nordamerikanske bjørk plywoods har lag som ikke er laget av bjørk, er mest baltiske bjørk kryssfiner består utelukkende av bjørk.

plies

Bjørkefinér, avhengig av hvor tykk materialet er, varierer også basert på det antall lag som brukes til å lage det. Kryssfinér er sammensatt av flere lag, eller lagene, av tre klemt sammen med en høy styrke lim eller harpiks. Disse lag er lagt slik at korn av ett lag er horisontal til korn av lagene over eller under den. Tykke biter av bjørk kryssfiner kan ha så mange som 18 lag, mens de tynne kabinettet brikkene kan ha så få som tre.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com