Hvor lenge er det fra Seed å høste for Apples?

July 18

Hvor lenge er det fra Seed å høste for Apples?


Hvor lang tid det tar et eple (Malus domestica) for å produsere frukt, avhenger av en rekke faktorer. De aller fleste av epletrær er podet, eller satt sammen, fra andre trær for å produsere frukt som er sant-til-type. Dette betyr at tiden fra frø til innhøsting er noe vilkårlig, siden plantet frø tjene som rotstokken heller enn kilden av innhøstingen. Det tar vanligvis mellom tre og 10 år for et epletre som allerede er podet sammen for å være klar til å produsere frukt, men dette gjennomsnittet varierer sterkt avhengig av sorten.

Negl

Nesten alle epler er podet å holde sortar virkelighetstro typen, siden epler reprodusere hybrid frø i stedet for kloner av sine foreldre. Planting fra frø med den hensikt å høste fra at frø skaper en helt uforutsigbar tre. Å ha en følelse av forutsigbarhet, vokser en rotstokk fra frø med den hensikt å pode en ønsket sorten på den. Det kirurgiske prosessen bør skje når rotstokken frøplante er flere fot høy og rundt et år gammel. Negl innebærer å feste en ætling, eller liten gren, fra sorten du ønsker på rotstokken ved hjelp av én av flere teknikker og deretter la skaden til å helbrede. Den gjennomsnittlige treet er mellom ett og tre år gammel da kjøpt fra en butikk, som står for alt dette pode tid. Mange dyrkere selv vurdere det året du plante podet treet fra potten i bakken for å være sin bursdag, snarere enn dagen rotstokken frøet ble plantet.

sortar

Den nøyaktige sorten eller foreldre av Scion vil skape store variasjoner i den tiden det tar å produsere frukt. Varianter som "Northern Spy" og "Wolf River" er kjent for sine ekstremt lang løpetid syklus, tar opp til 15 år før frukten vil være spiselig. Andre varianter, for eksempel den populære "Macintosh" og "Gravenstein," ta cirka tre til fem år. Blant de raskeste er "Granny Smith" og "Braeburn", som kan produsere sine første frukt avlinger i så lite som ett år etter planting en kjøpt tre i bakken.

rotstokk

Ulike grunnstammer vokser i forskjellige hastigheter, påvirker treets vekst med så mye som 2-7 år. Generelt vil en dverg rotstokken være i stand til å produsere frukt raskere enn en standard størrelse treet. De fleste grunnstammer er identifisert med tall og bokstaver som betegner hvor de ble dyrket, snarere enn av et navn. M27 er en populær dverg rotstokken som kan oppmuntre den nylig podet treet for å produsere frukt i løpet av en enkelt vekstsesong. Større rotstokken trær, for eksempel MM111, produsere store trær, men kan legge opp til en ytterligere syv år til ventetiden for frukt. Sammenkobling en stor voksende rotstokk med en saktevoksende sorten kan bety flere tiår med venting for første eple. Når voksende en rotstokk fra frø, vil du ikke ha den luksus av å vite hvor stor eller liten din modne treet vil være.

Forkorte ventetiden

For de som ikke kan vente tålmodig på naturen gå sin gang, kan du hjelpe det sammen. Knytte avdelinger i en nedadgående mote er en vanlig måte å lure et epletre til å tro at den er klar til å produsere frukt. Bruk en myk hyssing festet til enden av grenen å trekke det forsiktig nedover, deretter knytte det til stammen. Dette simulerer vekten av en avling på grenene og sender et signal til treet som det er allerede produserer, noe som gjør treet sannsynlighet for å fortsette prosessen. Å ofre form for frukt er et annet alternativ. Mens de fleste epletrær tilbringe sine første årene blir slettet i en ideell form, setter dette beskjæring treets energi i healing og gren vekst snarere enn epleproduksjon. Ved å hoppe over beskjæring økter, vil et tre produsere frukt raskere.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com