Hvordan Kill pepperrot

May 8

Hvordan Kill pepperrot


Pepperrot (Armoracia rusticana) har vært brukt i tusenvis av år som en kulinarisk urt, bemerker University of Minnesota nettside. Selv om det er generelt sett på som gunstig, sin store størrelse --- Texas A & M University rapporterer at det kan vokse så høyt som 3 fot --- kan gjøre det en plage. Du har flere alternativer for å drepe og fjerne pepperrot anlegget hvis du ikke lenger vil ha den blomstrer i landskapet.

Bruksanvisning

1 Grav ut pepperrot anlegget. Dette fjerning alternativet er ideelt for planter som er mindre og har en mindre utviklet rot nettverk. Arbeid en spade rundt bunnen av urten i en nedadgående vinklet posisjon. Når du har løsnet jorda og forstyrret urten rot nettverk, gripe den sin base og trekk det opp og bort fra bakken. Den rykket anlegget kan kastes eller legges til kompost haug.

2 Spray urt med en glyfosat-baserte ugressmiddel. Dette brede spekteret kjemiske dreper all vegetasjon i sju til ti dager, ifølge Oregon State University hjemmeside, og er ideell for store pepperrot planter eller verft som har for mange av dem vokser for å gjøre manuell fjerning praktisk. Påfør ugressmiddel i henhold til produsentens instruksjoner, som spesifikke sprøyting anbefalinger varierer mye i henhold til produsent og produktlinje. For best resultat, vente på en dag da ikke noe regn er ventet og spray ugressmiddel jevnt på alle utsatte deler av pepperrot anlegget.

3 Hakk ned pepperrot anlegget. Bruk beskjæringssakser og trim tilbake eventuelle sidegreiner og tette løvverket å avdekke de viktigste stammen, og deretter klippe denne stammen ned til bakken. Hvis pepperrot anlegget er veldig etablert, kan nye skudd slite opp fra cut basen. Gjentatte ganger kutte tilbake skuddene. Over tid vil roten nettverk sulte og dø.

4 Stopp vanning pepperrot anlegget. Denne frodige, løvverk-tett urt krever mye vann for å støtte seg selv. Opphøre vanning vil tørke den ut og drepe den, selv om denne metoden kan ta flere uker hvis hagejord er naturlig fuktig.

Hint

  • Du kan også bare la pepperrot alene hvis du bor i et område som opplever frost. Denne varmekjære anlegget kan ikke overleve den første frosten av høsten, bemerker Virginia Cooperative Extension. Den frost drept anlegget vil brytes ned over tid, og bare legge mer rik, organisk innhold til jord.
  • Hvis du velger å drepe pepperrot anlegget med ugressmidler, unngå å få sprayen på noen ønskelig vegetasjon. For eksempel, hvis det er mye vind, spray det nær anlegget for å unngå drifting av ugressmiddel dråper.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com