Kan du bruke en syv tommers Tile Saw å kutte 20-tommers Tile?

February 14

Kan du bruke en syv tommers Tile Saw å kutte 20-tommers Tile?


Anvendt til flis sager, dimensjonen av 7 inches refererer seg til diameteren av sagens blad. Angående fliser, dimensjonen av 20 inches refererer til lengden og bredden av platen. Avhengig av merke og modell, både bærbare flis sager og våt, bord flis sager aksepterer 7-tommers blad. Imidlertid bare en del av bladets diameter rager ut fra sagens base eller bord. Skjære egenskapene til en 7-tommers fliser sagblad varierer i henhold til bladets design, flis materiale og flis tykkelse.

Bærbare og Tabell Tile Sager

Både bærbare og bord flis sager aksepterer bladene 7 inches i diameter. I likhet med en snekker sirkelsag, stikker en bærbar flis så er bladet fra en flat bunnplate. Som en snekker tabellen så, stikker en flis tabellen så er bladet fra toppen av et flatt bord. Også kalt våte sager, fliser bordsirkelsager sirkulere vann over sine kniver og skjæreflater å smøre og kjøle skjæremateriale. Utstyrt med en 7-tommers blad, både bærbare og bord flis sager kuttet flis omtrent mindre enn halvparten av bladets diameter, vanligvis 2 1/2 til 3 inches tykt. Teoretisk lengden av kuttet er ubegrenset, så lenge flisen får støtte fra undersiden. Derfor, hvis flisen tykkelse er mindre enn bladets totale skjæredybde, kan et 7 tommers blad skjære gjennom 20 tommer eller større flis.

Tile Saw Blades

Diamantskiver er den vanligste typen av blad for både bærbare og bord flis sager. Selv om metall omfatter hoveddelen av en diamantskive, et sjikt av harde mineralkorn strøk skivens skjærende kant. Diamond hardhet sikrer at bladet forblir skarpt til tross for hyppig bruk og skape skjærer gjennom både glaserte og uglaserte fliser.

Typer Diamond Blad

Kontinuerlig rim og segmenterte diamantblader er de primære typer diamantskiver. Kontinuerlige rim diamantblader har en jevn kant rundt hele omkretsen. Segmenterte diamant knivenes kanter er hakk i like intervaller rundt sin omkrets. Selv om begge typer blader er i stand til å kutte fliser, blir kontinuerlig felg blader vanligvis utviklet for bruk med våte sager og segmentert blad for bruk med enten våte eller tørre sager. Blade produsenter tyder passende skjærematerialer på bladenes emballasje; mens noen blader som effektivt skjære gjennom naturlig stein, som marmor, andre blader er egnet for bare keramikk eller porselen fliser.

Våte Sager vs. Tørre Sager

Selv om både våte sager og tørre sager er i stand til å kutte 20-tommers fliser, rett så for en bestemt jobb, avhenger av størrelsen på prosjektet og preferansene til flisen arbeideren. Våte sager generelt skape jevnere, rettere kutt enn tørre sager, fordi flisen rumper mot våt så tabellens gjerde. Vanligvis guidet hånd, tørre sager er vanskeligere å kontrollere og noen ganger resultere i litt skjevt kutt. Men mens tørre sager er bærbart og krever lite satt opp, våte sager krever en vannkilde og stabil arbeidsflate. For store prosjekter, er generelt mer effektiv enn en enkelt, bærbar tørr så en stasjonær våt sag.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com