Orange Butterfly Weed (Asclepias tuberosa)

May 2

Orange Butterfly Weed (Asclepias tuberosa)


Orange butterfly luke (Asclepias tuberosa) vokser opprinnelig i hele Nord-Amerika, inkludert de fleste av USA, sørlige deler av Canada og nordlige deler av Mexico. Anlegget tilhører milkweed familien og er også kjent som sommerfugl milkweed. Andre vanlige navn omfatter svelge surt og pleuritt luke. Den tidligere navnet refererer til plantens attraksjon for swallowtail sommerfugler, mens sistnevnte kommer fra folk medisinsk bruk av anlegget for åndedrettsproblemer.

Utseende

Orange butterfly luke vokser som klumper, urteaktig plante som kommer ca 3 fot i høyden. Det bærer mørke grønne blader så lenge som 6 inches. Stengelen vokse fra en treaktig taproot som ligner en lang spinkel gulrot. Blomstene er små, mindre enn en 1/2 tommers over, men de forekommer i bunter av ca åtte eller så. Etter blomstring, planter bære slanke, båt-formet frøkapslene gjennomsnitt ca 6 inches lang. Når pods åpne, de haired frø spre på vinden.

Omsorg

Som mange tørke-tolerante planter, ikke oransje sommerfugl weed ikke har den naturlige forsvar er nødvendige for å sal av soppinfeksjoner hvis dyrket i altfor fuktige forhold. Vokse anlegget i full sol og en rask drenering jord. Når du vanne planten, mette jorda grundig, men la det tørke helt ut før vanning igjen. Unngå gjødsel eller bladavfall rundt bunnen av anlegget, noe som kan holde fuktighet og føre til sykdom. Selv om anlegget er en flerårig, stilkene dø tilbake hvert år, og dukke opp igjen i slutten av våren. Bruk oransje sommerfugl luke som en aksent plante, border staude eller som en naturalisert Wildflower for en prairielike effekt.

blomster

Orange butterfly luke blomstrer hele sommeren, vanligvis juni og ut august. Fjerning av brukt blomster kan forlenge blomstringen sesongen med en ekstra måned eller mer. Orange dominerer i blomster av oransje sommerfugl luke, men gule og røde blomster forekommer også. Noen varianter, for eksempel "Gay Butterflies", kombinere alle tre farger. De blomstrer tiltrekke monark og swallowtail sommerfugler, kolibrier og bier. I "Økende Stauder i kaldt klima," Mike Heger og kolleger anbefaler stekende endene av stilkene når du bruker blomstene som avskårne blomster for å hindre utslipp av plantens melkeaktig saft. Både blomster og frø pods kan brukes i tørkede blomsteroppsatser.

formering

Ved bruk av fersk sæd plantet om våren, frøplanter utvikle seg i omtrent en måned. I kaldt klima, men spirene må overvintret i et frostfritt sted, for eksempel innendørs under vokse lysene. Ved bruk av lagret sæd, er lagdeling nødvendig: Plasser frøene i fuktig, kjølig forhold i tre måneder før utplanting. En metode for stratifisering er å lett dekke frøene med fuktig sand eller vermikulitt og legg i kjøleskapet. Formering er også mulig gjennom rot divisjon eller rot borekaks. Men røttene er litt skjør og vanskelig å grave opp uten brudd. Rotavleggere bør være minst 2 inches lange.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com