Hvordan Grow en Snø Fence

November 13

Hvordan Grow en Snø Fence


Levende snø gjerder er tette og lagdelte beplantning brukes til å blokkere drift og fange snø før det kommer et landskapsvernområde. De brukes i stedet for menneskeskapte plast eller tre snø fekting og er mer økonomisk, lang levetid og mer attraktive i landskapet. De har også fordelen av å skape habitat for fugler og annet dyreliv hele året, men spesielt under harde og drepte vintre. Ifølge University of Minnesota, riktig plantet levende snø gjerder kan beskytte husdyr, veier og strukturer. Plantearter mix, høyde, tilbakeslag og tetthet er de mest kritiske spørsmålene ved etablering av et levende snø gjerde.

Bruksanvisning

1 Plasser din stue snø gjerdet slik at den blokkerer de rådende vinteren vind nærmer det beskyttede området fra rett vinkel. Space den levende snø gjerdet så nær det beskyttede området som mulig, slik at tilstrekkelig plass slik at vindretningen drift kanten ikke skaper en opphopning av snø som trenger inn på det beskyttede området.

2 Bestem lengden eller kjøring av levende gjerde ved å matche lengden på området som skal beskyttes og legge bevingede kjøringer av levende gjerde på hver ende av gjerdet vinklet 30 grader til verneområdet. Dette vil kompensere for endene av levende gjerder blir mindre effektiv på snø kontroll enn midten av gjerdet ved hjelp av en subtil innhegningen effekt på kantene.

3 Figur ut den nødvendige høyden på gjerdet ved å observere hvor mye snøfall ditt område mottar i et gjennomsnittsår. Hver gang du dobler høyden på den levende snø gjerdet ditt firedoble mengden av snø gjerdet vil fange. En 10-fots-høy gjerdet gir en snø felle for en moderat Minnesota vinter, mens en 12-fots-høy gjerdet gir en konservativ gjerde som vil felle mer snø i en strengere enn gjennomsnittet vinter på samme sted.

4 Kjøp en kombinasjon av trær og busk arter å skape tette og forskjøvet høydelagene i din stue snø gjerdet. Plant de høyeste artene i sentrum og de mindre artene smalner ut på hver side. Bruk eviggrønne trær som Øst rødt sedertre, blå gran eller tørke-resistent einer eller furu som ryggraden i gjerdet. Velg mindre løvtrær som Siberian eller Manchurian crabapple eller russisk oliven for det midterste laget. Plant lavere voksende løvfellende busker som amur eller blueleaf kaprifol, chokecherry, Cotoneaster, sandcherry eller Sumac på de ytterste kantene. Kombinasjonen av størrelser, former og vekst forgrening skaper en tett, skrå felle for snø.

5 Plant trær og busker som tett sammen i hver rad eller lag som arten plante etiketter anbefaler. Du ønsker å oppnå en vind blokkering av 50 prosent til 80 prosent for en effektiv snø gjerdet.

6 Stagger stammene av planter mellom rader eller lag for å gi en mer tett gjerde og gi større avstand mellom radene enn i rader for større snø felle. Avstand mellom rader kan variere fra flere føtter til flere yards avhengig av plantearter og snøforhold.

7 Mulch rundt bunnen av levende gjerde planter tungt med strimlet bark eller annet organisk materiale. Alternativt kan du bruke luke barriere stoff i jorda ved planting tid eller i forbindelse med mulch. Konkurransedyktige ugress vil stjele jord og næringsstoffer og fuktighet fra levende gjerde planter og bremse veksten betydelig. Lag en vanlig tidsplan for å trekke noen luker som gjør det gjennom mulch eller barriere stoff gjennom hele vekstsesongen.

8 Skyll levende gjerde jevnt og dypt en gang per måned i løpet av våren, vinter og høst inntil plantene er godt etablert. Eldre og etablerte snø gjerder bør vannes når regnet er mindre enn 20 inches per år. Mangel på vann vil stunt vekst og redusere effektiviteten av levende snø gjerdet.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com