Sesonger & Barometertrykk

October 16

Lytt til all slags vær rapporten og meteorologen vil referere til barometertrykk. Ved å se endringer i lufttrykket kan rimelige spådommer gjøres om hvorvidt solfylte dager eller storm er forestående. I utgangspunktet to hendelsene påvirke en barometer lese; et høytrykkssystem og et lavtrykkssystem. Mens været resultater fra et komplekst system av luft, temperatur, global oppvarming og andre påvirkninger som sesongmessige endringer, ser på endringer i barometertrykk gir innsikt i nærmer værsystemer.

Historien om Barometer

På midten av 1600-tallet, Evangelista Torricelli av Italia oppfant verdens første barometer ved å snu et glassrør i et beger med kvikksølv. Når lufttrykket var høyt, ville kvikksølv stige på innsiden av vakuum inne i glassrøret. Hans oppfinnelse målt barometer endringer i millimeter, mens dagens forskere rapporterer målinger i millibar. Vær imidlertid oppmerksom på at hektopascal skal erstatte millibar som den globale standarden.

Hva er Lufttrykk?

Selv om luften er usynlig den har fortsatt masse. Vekten av luft som den presser på havet og landmasser er referert til som lufttrykket. Den lufttetthet er bestemt av dens temperatur. For eksempel, er varm luft mindre tetthet enn kald luft. Som lufttrykket endres så gjør været. Et barometer er utformet for å måle lufttrykk og forutsi været.

Seasonal Influences

Som Jorden beveger seg rundt solen og akse tips enten mot eller bort fra solen, årstidene. Når endringer i temperatur oppstår, varme og kalde områder resulterer i ulike temperaturer og noen ganger betydelige værmønstre. Som værmønstre endres, vil barometeret reagere. Siden stormer og solfylte dager oppstå i alle fire årstider, vil barometeret bidra til å forutsi endringer i lufttrykket.

Typer Barometre

Det er tre hovedtyper av barometre: vannbasert, kvikksølv-baserte og aneroid. Vanlige vannbaserte barometers består av en glassbeholder med en snever tut som kommer ut fra bunnen og stiger over beholderen. Mercury-baserte barometre inneholder kvikksølv plassert i en glasskolonne. Aneroid har summe som et speedometer.

Forutsi været hjemme

Ta målinger i løpet av dagen og gjøre været spådommer med ditt eget barometer (se Ressurser). Sammenligne resultatene til selve vær eller spådommer om din lokale værmelder. Involver barna dine og gjøre det en morsom familiespill.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com