Hensikten med Rototilling

November 25

Hensikten med Rototilling


Rototilling er en felles landbrukspraksis som bruker en maskin til å grave og snu jorda før planting. Rototilling tillater bønder og gartnere å kontrollere ugress, lufte komprimert jord og distribuere næringsstoffer jevnt utover jord. Jordfresere varierer i størrelse fra store maskiner størrelsen på gården traktorer til små walk-bak jordfresere.

ugrasbekjempelse

Jordfresere effektivt kontrollere ugress for blomsterbed og grønnsakshager. For å fjerne ugress, vente til jorda er tørr og bare dyrke ned noen få inches fra jordoverflaten. Fysisk bryte opp ugresset vil rykke og svekke de fleste uønskede planter. Følg opp med hånden graving og hakking noen dager etter pløying for å oppnå full ugrasbekjempelse.

Jord Lufting

Planting avlinger på rad, vedvarende perioder med vanning og vandre i hagen bidrar til jordpakking. Tilling aerates komprimert jord ved å bryte hverandre eksisterende rotsystemer. Fersk kullsyreholdig jord gjør at nye røtter til å vokse og trives. Vær forsiktig så du ikke over-till eller forstyrre tilstøtende planter som prøver å bli etablert.

Organic Garde

Tilling har også fordelen av å hjelpe gartnere bli økologisk. Gartnere som kombinerer tilling med vanlig bioklipp har et redusert behov for å bruke giftige plantevernmidler og ugressmidler. Men organiske gartnere advarer mot å dyrke mulch i for dypt eller forstyrre jorda ofte.

Jord Endringer

Jordsmonn som inneholder leire og stein er spesielt utfordrende å dyrke. Tilling hjelper innlemme jord endringer raskt og jevnt når gartnere ønsker å endre surhetsgraden i jorda eller innlemme kompost. Det er ikke nødvendig å dyrke jord endringer mer enn noen få inches under overflaten når plante avlinger med grunne røtter.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com