Hvordan koble opp en Mann Elektrisk Plug

July 22

Den mannlige støpselet er, for mange elektriske apparater, den komponenten som svikter først, lenge før apparatet ikke lenger er brukbar. Pluggen er den delen av en lampe eller apparat som ofte får mest fysisk stress, forårsaker den til å skille eller sprekk eller ledninger for å løsne eller bli skadet. Ved å bytte ut strømpluggen, kan du få års tjeneste fra en tidligere fungerende enhet.

Bruksanvisning

1 Kontroller lampen eller apparatet og strømledningen. Pass på at det ikke er noen andre sprekker eller deler i ledningen, og at det ikke er bart kobbertråd viser. Hvis det er, må du bytte ut hele strømledningen.

2 Kjøp en erstatning plugg på en jernvarehandel. Den nye pluggen må ha samme antall haker som den eksisterende pluggen (enten to eller tre). Den nye pluggen må også ha samme effekt kapasitet som apparatet eller lampen som den er koblet til.

Undersøk apparatet - det er vanligvis en plate et sted som vil liste effekten og strømstyrken at apparatet krever. Velg en plugg som er vurdert for denne strømstyrken eller høyere.

For bordlamper, noen kommersielt tilgjengelig plug nok.

Hvis apparatet er slik at ledningen blir ofte dratt koble den fra avstand, bør du vurdere en plugg som har en ekstern klemme for å holde kontakten til ledningen. Dette vil hindre at ledningene løsner når ledningen er dratt.

3 Ledningen nærmeste eksisterende pluggen kan bli skadet, så kuttet ca 4 inches av wire og pluggen av eksisterende ledning.

4 Hvis det er en ytre isolasjon dekselet på ledningene (som noen støvsuger ledninger), eksponere de enkelte ledere ved å kutte isolasjonen på langs med et verktøy knife.The avstand vil bli styrt av konfigurasjonen av erstatning plugg, men generelt, om du ikke ønsker noen individuelle leder ledninger utsatt på baksiden av erstatnings pluggen.

Dersom ledningen er to ledere med plast isolasjon (en typisk lampe ledningen), skiller disse ved å trekke dem fra hverandre. Lengden på kabelen du trenger å skille styres av konfigurasjon av erstatnings pluggen. Vanligvis trenger du ikke ønsker adskilte ledere synlige på baksiden av erstatnings pluggen.

5 Strip omtrent en tomme av isolasjon fra hver av lederne.

6 Før tråden gjennom huset (back end) av den nye kraftplugg.

Hvis det ikke er noen ytre ledningsklemmen, og det er tilstrekkelig plass inne i huset, knyt en garantistene knute i ledningen for å løse opp spenninger forårsaket av noen trekke i ledningen.

7 Hvis dette er en tre-spiss kontakt, kobler jordledningen til bakken terminalen. Jordledningen vil enten være bart kobber eller ha grønn isolasjon. Jordingsklemmen er sentrum spiss, og skruen terminalen vil ofte være grønn.

Med nål nesen nebbtang, pakk den uisolerte delen av kabelen med klokka rundt skruen og stram skruen. Det bør ikke være nakne kobbertråd synlig, og ingen isolasjon fanget under skruen.

8 Identifiser den nøytrale ledningen som kommer fra lampen eller apparatet. Den nøytrale ledningen vil være sølv, eller vil ha rygger på isolasjonen, eller hvis det er separate ledere innenfor en ytre isolasjon, vil det være den hvite ledningen.

Koble den nøytrale ledningen til den nøytrale skruklemme på pluggen. Dette vil være den bredere spiss, og vil ofte være preget av en sølv skrue.

Med nål nesen nebbtang, pakk den uisolerte delen av kabelen med klokka rundt skruen og stram skruen. Det bør ikke være nakne kobbertråd synlig, og ingen isolasjon fanget under skruen.

9. Den gjenværende ledningen er varm ledningen. Det vil være gull, har umerket isolasjon, eller hvis det er separate ledere innenfor en ytre isolasjon, vil det være den sorte ledningen.

Koble varm ledningen til den varme spiss. Dette vil være den smale spiss, og vil ofte være preget av en gull skrue.

Med nål nesen nebbtang, pakk den uisolerte delen av kabelen med klokka rundt skruen og stram skruen. Det bør ikke være nakne kobbertråd synlig, og ingen isolasjon fanget under skruen.

10 Monter plugghuset og stram etter behov.

Hint

  • Hvis nøytrale ledningen ikke er tydelig merket, kan du bruke et ohmmeter (eller ohmmeter avsnittet om et multimeter) for å fastsette plasseringen. For en lampe, berører en ledelse på ohmmeter til utsiden av pære kontakt og den andre fører til bart slutten av en av ledningene. Når man har en avlesning på null ohm, er at den nøytrale ledningen.
  • Noen små kapasitets pluggene ikke kan ha skrueklemmer, men i stedet stole på små metall knipetang, som gjennomborer isolasjonen når pluggen er montert. For disse pluggene, ikke fjern isolasjonen fra ledningene før du setter i pluggen.
  • Blanding med varme og nøytrale ledninger i stor grad øker faren for elektrisk støt fra en lampe eller apparat, selv om apparatet vil fortsatt være funksjonell.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com