Karakteristikken av Peoner

July 27

Karakteristikken av Peoner


Peoner er flerårige blomstrende planter som er elsket for sine store, duftende blomster og attraktive løvverk. De to hovedtyper av peoner er urteaktige og tre peoner, som begge har lignende blomster. I tillegg kan du velge fra et bredt spekter av peon dyrket varianter, eller "sortar", som tilbyr ulike blomst farger, blomster former og andre egenskaper.

urte~~POS=TRUNC Peoner

Også kalt hage peoner, urteaktige peoner er hybrid sortar som tilhører arten Paeonia valbiflora, P. lactiflora eller P. officinalis. Sortene er kategorisert etter sin blomst form, som enten enkeltrom, dobbeltrom, semi-double, anemone eller japansk. Avhengig av sorten, kan disse peoner har blomster som er hvit, gul, krem, rosa, magenta eller rød. De vanligvis begynner blomstringen i midten til slutten av våren. Urteaktige peoner vokser vanligvis to til tre fot høy og 3 til 4 fot bred. Også urteaktige i naturen er Fernleaf peon - P. tenuifolia - som har fernlike løvverk og en dverg størrelse. Fernleaf peoner er tidlig blomstrende og har dype-rød enkle eller doble Blomst.

tre Peoner

Tre peoner - P. suffruticosa - er faktisk busker som vokser 4 til 5 fot høy. Tre peoner er også kategorisert etter blomst form, med enkle, semi-doble og doble blomstre typer. Tre peon blomst farger inkluderer alle vanlige blomsterfarger unntatt blå, og de har en tendens til å blomstre en eller to uker tidligere enn urteaktige peoner - så tidlig som i mars i enkelte regioner. I motsetning til urteaktige peoner, tre peoner har treaktige greiner som ikke dør tilbake i løpet av vinteren og i stedet mister bladene om vinteren som andre løvfellende busker. De har også vanligvis har større blomster enn urteaktige peoner.

Kultur

Peoner er langlivede, stue for noen ganger opptil 100 år, og nyte godt drenerende, loamy jord med en pH på 6,5 til 7,0. Peoner kan ikke overleve i vannfylte eller komprimerte jord fordi de er utsatt for rot råte og soppsykdommer. Urteaktige peoner krever full sollys eksponering for blomst, mens tre peoner foretrekker full morgen søndag med flekkete sollys eller skygge på ettermiddagen. Du kan plante peoner i høst og befrukte dem i løpet av våren. Du må vanne nyplantede peoner til de er etablerte, etter som de er tørke-resistent og krever ingen ekstra vanning. Selv om du trenger å kutte ned de døde stammer av urteaktige peoner i høst etter den første frosten, bør du aldri kutte ned treet peoner.

problemer

Et av de største problemene med peoner - de urteaktige eller hagen varianter i særdeleshet - er deres sporadisk unnlatelse av å blomstre. Vanligvis, urteaktige peoner som ikke vil blomstre er overbefolket, noe som betyr at du trenger å grave opp og dele klumper. Dette nivået av overbefolkning kan ta mange år å skje, men. Andre grunner for peoner å unnlate å blomstre med for mye nitrogen, for lite kalium eller fosfor, ikke nok sollys, sene fryser våren og sykdom eller insekt problemer. Peoner noen ganger bli smittet med soppsykdommer som botrytis sykdom på planter, blad flekk, verticillium wilt og Phytophthora sykdom på planter. Skala insekter og japansk biller noen ganger søke peoner også.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com