Tempererte Desert Plants

July 28

Tempererte Desert Plants


Selv ligger i den tempererte sonen, blir Mojave og Sonoraørkenen med sine interessante Joshua trær, saguaros og sotols klassifisert som subtropiske ørkener. De tempererte ørkener er lenger nord i Great Basin i Nevada og Utah. Andre store tempererte ørkener er Gobiørkenen og Patagonia. I likhet med planter i varme tørre regioner, flora av tempererte ørkener har strukturer som hjelper dem med å håndtere den knappe vannforsyning.

Sagebrush

Sagebrush, et medlem av goosefoot familien, tilpasser seg det tørre miljøet i Great Basin på to forskjellige måter. Røttene spredt ut sideveis i alle retninger like under overflaten av jord, som dekker et samlet areal på ca 600 kvadrat. Når det regner, disse røttene effektivt absorbere mye av vannet som faller på jorda over disse røttene. Sage besitter også blader beskyttet av lite hår som hjelper planten holde på fuktigheten.

Phreatophytes

Phreatophytes er planter med lange taproots som kan nå vann som ligger langt under overflaten av jorden. Tamarisken og kreosot bush er phreatophytes som vokser i det store bassenget. Kreosot bush vokser også i Patagonia, som gjør Prosopis flexuosa, en phreatophyte knyttet til mesquite.

Sukkulenter og Parasitter

Ikke mange kaktuser vokser i tempererte ørkener i verden. Men deres flora inkluderer andre sukkulenter. Den saxaul tre i Gobi-ørkenen i Asia lagrer vann i barken. Dette ikke bare holder treet i live under lengre perioder med tørt vær, men hjelper også Cistanche deserticola, en parasittisk plante som lever på røttene av denne uvanlige treet.

små blader

Leaves tillate vann å flykte inn i atmosfæren. Så Forsellesia navadensis, spiny Grease plante av Great Basin, produserer små blader som faller av i tørt vær. Bladene av ephedra er små vekter som gjør at ikke vann å unnslippe. Begge disse anleggene er avhengige av grønne stilker å produsere maten deres.

Halophytes

The Great Basin inneholder store områder med alkaliske eller saltvann jord. Bare halophytes (salttolerante planter) kan vokse der. Den glasswort (slekten Salicornia) kan leve i ekstremt salt jord i nærheten av Salt Lake City. Den jod bush (Allenrolfea occidentalis) er en annen ekstrem halophyte. Tamarisken tåler også moderat saltvann jord.

gress

I det store bassenget mange arter av gress vokser i klynger i stedet for å dekke bakken. Desert needlegrass og indiske ricegrass er eksempler. Disse og andre arter ukritisk kalles "bunchgrass" på grunn av deres klumper vane. Saltgrass (Distichlis spicata) er en halophyte. I Patagonia dusker av et gress som heter Festuca gracillima pryder ørkenlandskap.

Road Vekst

Planter som gummi rabbitbrush og kreosot bush trives sammen med de moderne motorveier som går gjennom ørkenområdene i det store bassenget. Når det regner, renner vannet av motorveien mot begge sider, og dette betyr at veikanter vil få mer fuktighet enn andre områder i ørkenen.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com