Kan du kutte en gren av Roses & Grow It?

December 5

Kan du kutte en gren av Roses & Grow It?


Rosebusker er noen av de enkleste plantene å forplante, siden spre plantene bare krever å ta stiklinger fra en frisk mor og heie dem til å vokse på egen hånd. Roses lett spire nye røtter fra borekaks. Så lenge du gir dem tid til å tilpasse seg vekstforhold, vil de trives og spire en ny nypekjerret innen få år for skjæring.

velge Borekaks

Når du velger en gren for å ta rose borekaks, plukke en med en stilk minst like tykk som en blyant og velge en gren som har blomstret i minst ett år. Siden det er generelt tryggere å ta kutt på senvinteren eller tidlig om våren, når anlegget er fortsatt sovende, kan det ikke være noen aktive blomstrer på grenen. Den valgte skjæreområdet må være helt frisk, med ingen historie med sykdom eller mold problemer; problemer moren har vil overføre til skjæring.

tar Borekaks

Bruk kun skarpe, rene håndsaks eller en skarp kniv som vil kutte lett gjennom anlegget. Sterilisere skjæreverktøy i rubbing alkohol og skyll med vann slik at du ikke forurense skjæring med bakterier eller bakterier. Skjær skjære i en 45-graders vinkel for å avdekke mer av snittflaten for re-rooting. Kontroller at kuttet er minst 6 inches lang og inneholder minst to eller tre gamle tørkede knopper, hofter eller noder som knopper vil spire. Ta minst to stiklinger når du jobber, så hvis man blir syk eller ikke klarer å heie på noen grunn, vil du ha en backup.

rote stiklinger

Fjern alle blader eller knopper fra borekaks. Fukt bunnen tomme av skjæring i vann og rull den i rooting hormon pulver. Umiddelbart plante den i en skuff eller planting gryte fylt med godt drenerende potting jord. Bury den nederste halvdelen av skjære i jorda. Fukte jorda og holde det konsekvent fuktig, men ikke mettet. Plante hver skjæring i sin egen skuff eller gryte. Oppbevar unge borekaks innendørs i romtemperatur i et godt opplyst område som ikke mottar noen direkte sollys. Sterkt sollys kan skade plantene før de blomstrer og danne sine egne røtter.

transplantere Borekaks

Avhengig av når på året du klippe roser og vekstforhold, kan borekaks være klar for planting så tidlig som neste vår. Du bør bare plante rose borekaks utendørs hvis de har vist ny vekst og blomstring, noe som indikerer at de utvikler røtter. Hvis du er usikker på tilstanden til borekaks, vokse dem innendørs i 8- til 10-tommers planting potter for en hel sesong. Når du transplantere dem til hagen din, plante dem i full Søn


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com