Hvordan Tørk vann fra et teppe

August 25

Hvordan Tørk vann fra et teppe


Tepper kan bli våt på mange forskjellige måter. En lekk tak, ødelagte rør, defekt varmtvannsbereder, støttet opp toalett, overfylte septiktank eller en flom kan alle suge gulvet. Forskjellige typer vann krever forskjellige typer behandling. I noen tilfeller, for eksempel med septisk overløp eller flom fra en elv eller bekk, bør teppet fjernes og kastes. Det er for mange helsemessige farene for å prøve å tørke ut slik forurenset vann. Andre ganger, men et teppe kan reddes hvis du kan få det tørket ut raskt og grundig.

Bruksanvisning

En Bestem hva slags vann er på teppet. I tilfelle av forurenset vann fra flom eller septisk backup, ikke prøv å tørke teppet. Det må fjernes og kastes. I de fleste andre tilfeller er det trygt å fortsette.

2 Se hvor mye av teppet er våt. Hvis det er bare ett område, kan du tørke den ut uten å fjerne den. Dersom alle eller de fleste av teppet er gjennomvåt, bør det fjernes for å tørke den.

3 Fjern noen møbler fra teppet så raskt som mulig. Støvsug teppet med en våt-tørr støvsuger (et vakuum, vanligvis canister-stil, som kan plukke opp væske samt faste stoffer). Bruk den til å få så mye vann ut av teppet som mulig. Merk at våt-tørr støvsugere kan kjøpes på rabatt butikker eller hjemme sentre samt online.

4 Trekk opp teppet hvis mulig. Tepper som er lagt med tack strimler kan enkelt løftes og tatt utenfor. Hvis du kan fjerne teppet, henge den på en klessnor, skyll den med en slange og la den tørke.

5 Tørk noen tepper som ikke kan fjernes ved å blåse luft over dem. Også plassere noen avfuktere i rommet. Hvis det er kaldt, også varme opp rommet med ovn eller en plass varmeapparatet. Denne metoden ikke fungerer så vel som å fjerne teppet, men det kan gjøres. Det kan ta lengre tid å oppnå.

Hint

  • "Black" vannet kommer fra havet, bekker eller septiktank overløp. Det er fylt med bakterier og andre sykdomsfremkallende organismer. «Gray» vann er vann som har noen forurensninger. Det kommer fra slike kilder som en punktert vannseng, lekker vaskemaskin eller oppvaskmaskin, en ødelagt akvarium eller skittent badekar vann. Rent vann kommer fra ødelagte rør, utett tak eller lignende kilder og har et minimum av forurensning. Å vite hvilken type forurensning hjelper deg å bestemme hvordan du skal fortsette med å tørke ut teppet. Legg merke til at svart og grått vann er faktisk ikke disse fargene, selv om de kan være uklar eller misfarget. Uttrykkene refererer til nivået av skitt og patogener i vannet. Det er en god idé å behandle baksiden av teppet med et desinfeksjonsmiddel før du setter det.
  • Prøver å redde teppet som har blitt forurenset med svart vann utgjør en alvorlig helserisiko. Du kan være i stand til å tørke det ut, men det er ikke trygt å holde i ditt hjem. Teppe som er blitt fuktet med mindre farlig gråvann kan presentere helserisiko hvis det ikke er tørket ut i løpet av 48 timer. Etter denne tid eventuelle bakterier eller andre patogener vil ha mangedoblet og teppe nå presenterer de samme risikoene som teppe opprinnelig forurenset med svart vann. Profesjonell behandling anbefales for gråvann forurensning, for å unngå helserisiko.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com