Hvordan Grow gjør og omsorg for Yucca planter?

March 24Mens yucca er en fellesbetegnelse for de mange arter av Yucca er enkelte arter bedre kjent som Joshua Tree, spansk dolk / bajonett, soapweed eller Adams nål. De 40 arter av yucca er alle hjemmehørende i Nord-Amerika eller de karibiske øyer og varierer i form fra rosett dannende stauder til Massing eller trelignende busker med grove stilkene. Spyd-lignende blader er attraktive og oppreist klynger av hvite blomster gjør yuccas en favoritt blant gartnere å bruke i sol, tørr-jord nettsteder. En yucca er egnet for landskap i US Department of Agriculture hardførhet sone 4 og varmere, avhengig av art.

Bruksanvisning

1 Plant yucca i landskapet hvor det vil oppleve de beste vekstforhold. Alle yucca plantene må ha en godt drenert jord og rikelig med sollys --- minst åtte timer med direkte sollys daglig. I fuktige områder, rikelig luftsirkulasjon rundt plantene bidra til å redusere problemer med sopp råte på blader og stengler.

2 Plasser en 2- til 3-tommers lag av grov mulch som store bark nuggets eller grus rundt bunnen av yucca, holder den minst 2 inches bort fra anlegget stammen. Mulch eller grus hindrer bladene fra å komme i kontakt med jord, noe som er viktig for å hindre skvett-iden av regnvann eller jord. Altfor våte forhold i skyggen under yucca bladene fremmer soppvekst --- forhold du ønsker å unngå.

3 Vann yucca over vekstsesongen hvis naturlige nedbør mangler. En dyp, sjelden vanning (si en gang hver tredje til fjerde uke i en tørke) holder yucca plante vokser pent, selv om det er svært tolerante overfor tørke. "To ganger i måneden vanning" er anbefalt av Mary irsk på Learn2Grow nettstedet. Rikelig jordfuktighet holder nye bladene vokser samt skape en situasjon som bidrar til blomst produksjon på sensommeren eller tidlig høst. Ikke gi supplerende vann til yucca plantene i de kjølige, kort-dagers måneder senhøstes til tidlig vår.

4 Fjern gamle blomsterstengler med en hånd beskjæringssakser etter den hvite, klokkeformede blomster blekne. Skjær forsiktig blomsten stilken lavt inn i bunnen av bladene i toppen av yucca plante. Iført hansker sikrer at ingen blad tips pierce hendene under oppgaven.

5 beskjære av døde, syke blader fra bunnen av yucca plante med en hånd beskjæringssakser når som helst på året. Gule eller brune flekker indikere soppskader som gjør sorte blader. Klipp av stygge løvverk som er infisert, ideell der bladene møtes den tykke stammen og sterilisere skjærebladene med isopropanol. God luftsirkulasjon i sentrum av plante klumper eller under paraplyen lignende tak av yucca bladene bidrar til å redusere anfall med sopp råte, som gjør mulch topp-dressing på jordoverflaten.

Hint

  • Hvis du ønsker å forplante planter fra yucca, kutte røttene til den lille "valp" planter på bunnen av større yuccas våren i henhold til American Horticultural Society "AZ Encyclopedia of Garden Plants". Plante disse små yuccas til en gryte eller ny hage sted å etablere seg og vokse på tvers av våren og sommeren.
  • Yucca plantene ikke får nok intenst sollys eller vokser i altfor våt jord blir stresset og ofte er plaget av skalaen insekter.
  • Vurder å bruke vernebriller når du arbeider rundt større / høyere yucca plantene slik at du ikke blir skadet mens du arbeider i og rundt bladene.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com