Hvordan Grow blåbær i Washington

February 26

Hvordan Grow blåbær i Washington


Den kjølige klimaet i Washington State gir seg til både kommersielle og hjemmelaget blåbær produksjon. Ifølge Washington Blueberry-kommisjonen, ble de første avlingene etablert i staten i 1960. Blåbær kan vokse i alle deler av staten, men gjør seg spesielt godt i områdene vest av Cascade Mountains.

Bruksanvisning

1 Velg bær sorten som du vil plante. Varianter som Earliblue, Spartan, Bluejay, Patriot og Darrow gjøre spesielt godt i klimaet i Washington State.

2 Start med en to år gammel bareroot lager eller tre år gammel container lager kjøpt fra en barnehage.

3 Finn et område av verftet som er egnet for planting. For å trives, blåbær trenger jord med en pH-verdi på mellom 4 og 5, ifølge Washington State University. Jord behandling med svovel kan øke surhet, og behandling med kalk kan redusere den. Området bør også være klart fra andre planter og motta full sol i minst seks timer.

4 Klargjør området for planting ved å grave et hull omtrent ¾ inches dypere enn roten pære. Plasser blåbær bush i hullet og pakke jorda for å redusere luftlommer. Dekk bunnen med mulch, som bidrar med jord drenering.

5 Vann den nye blåbær bush på planting og noen få dager i løpet av de to første ukene. Etter denne tid har gått, fortsette å vanne en gang i uken fra juni til august. Washington State University anbefaler dette for å oppmuntre vellykket bærproduksjon i statens klima.

6 Påfør gjødsel fremstilt av ammoniumsulfat hver fjær ved bunnen av anlegget. Unngå å få det på bladene. Fiskemel er en alternativ gjødsel alternativ for de som ønsker å vokse organisk bær.

7 Unngå beskjæring i løpet av de første tre årene. Når plantene begynner å modnes, beskjære sprer grenene nærmest bakken med håndsaks.

Hint

  • For å holde fuglene fra å ødelegge din blåbær avling, drapere plast netting over buskene når bærene begynner å bli blått.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com