Hva er riktig forhold til å plante et Lily?

August 3

Hva er riktig forhold til å plante et Lily?


Liljer er royalty av sommer hager, men i motsetning til mye hage kongelige, de er hardføre og lite krevende, forutsatt at de starter rett. Gitt de riktige forholdene, liljer er langvarige og produsere mer blomstrer med hvert år som går. Det er ingen hemmelighet om å plante liljer. Det er et spørsmål om "hvem, hva, hvor og når" å plante liljer som avgjør deres suksess i hagen.

Hvem

Uansett hvor nøye holdt og plantet, vil en lilje som ikke er hardfør ikke overleve mer enn noen få år. Asiatiske liljer og orientalske liljer er de mest hardføre hage hybrider. Trompeter og Lilium longiflorum, ofte kalt påske lilje, er mindre hardfør. Nye hybrider krysse asiatiske, orientalske og trompetliljer, kombinere herdighet den asiatiske, formen og dufter av orientalsk og farger av trompet grupper. Oriental-trompet og Longiflorum-asiatiske krysser ofte vises på hagesenter hyller, mens andre krysser dyrkes kommersielt for blomsterhandlere. Asiatiske liljer blomstrer tidligst fra juni til juli. Andre følger i hele sommer.

Hva

Liljer trenger godt drenert, rik organisk jord med en jevn tilførsel av fuktighet. Hevet senger gi et alternativ som drenerer godt der jorda inneholder store mengder leire. Liljer har ingen backup; de har bare en, stor, feit root --- deres pære --- og de fleste pærer sitte 4 til 8 inches under overflaten. Tung jord holder vann og bidra til spredning av sykdommer. Jord trenger godt råtnet kompost og gjødsel lagt med dyrking til minst en fot dyp. Vann må renne raskt, men jorda må holde på fuktigheten. Pærer krever dyp vanning etter planting og under tørke.

Hvor

Sollys gir liljer den energien de bruker til å produsere flamboyant, lang blomstrende blomster. Plantene krever minst seks til åtte timer med sollys. De eneste unntakene til behovet for solen er martagonliljer hybrider og noen nordamerikanske innfødte arter som blomstre i flekkete skyggen. Varme ettermiddagssolen kan svi lilje kjøtt, så en østlig eksponering gir ly under den varmeste delen av dagen hvor Somrene er varme og tørre. Tall liljer kan kreve staking og alle liljer velkommen ly tørker vinteren vind.

Når

Fall er den tradisjonelle tid for å plante liljer fordi den perioden når de dør ned til bakken er så nær som liljer kommer til dvalen. Lilje pære prosesser næringsstoffer hele året; pærer som er gravd i høst og holdt i kasser eller varehus kan tørke ut og dø før våren. Lily pærer kan være plantet i høst før den første frosten. Madonna lilje er et unntak; det bør plantes sent på sommeren slik at den kan utvikle sin rosett av høsten blader. Liljer fra anerkjente postordre barnehager kan plantes tidlig på våren hvis pærene er fuktig og smidig.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com