Hvordan å forplante Impatiens

August 9

Hvordan å forplante Impatiens


Impatiens er den ideelle blomst for skyggefulle områder i hagen din; de vil lyse opp området med rikelig blomstrer i nyanser av hvit, oransje, rosa og rødt fra tidlig sommer til høst. Impatiens kreve litt forsiktighet annet enn vanning, og de trives i beholdere, så vel som i jordsmonnet. Fall frost truer Impatiens som de er svært følsomme for kulde; selv den letteste frost vil drepe dem. Du kan forplante Impatiens før høsten kommer med stammen borekaks og vokse dem i ditt hjem som potteplanter i hele vinter.

Bruksanvisning

1 Velg den sterkeste og sunneste stilkene for borekaks. Klips den terminale enden av spindelen med saks til en lengde på 4 til 6 inches. Impatiens ikke krever hagesaks eller clippers, som stammen er delikat og kjøttfulle. Bryt med hendene hvis du foretrekker det.

2 Fjern alle bladene på bunnen 2 inches av stammen. Fjern eventuelle knopper eller blomster for å spare energi og oppmuntre skjære å danne sterke røtter.

3 Plasser i en glasskrukke eller vase fylt med vann. Fjern eventuelle blader som berører vannet som de vil forfalle og forurense vannet. Sett på en vinduskarm som mottar filtrert eller morgenlyset. Unngå vinduer som mottar direkte ettermiddagssol.

4 Overvåk glasset daglig og tilsett vann når nivået synker å holde den på et jevnt nivå. Se for dannelsen av røtter. Impatiens root raskt og vil utvikle fint hår røtter i løpet av få dager. Tillat borekaks til å forbli i vann til flere større røttene har dannet.

5 Pot de stiklinger med rot i alle formål potting jord og plass i indirekte eller filtrert lys. Vann grundig og holde jorda jevnt fuktig.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com