Hva er TOYON Busker?

July 25

Hva er TOYON Busker?


TOYON busker (Heteromeles arbutifolia), også kalt jule bær eller California kristtorn, er innfødt til California. Disse busker vokser langs kysten og i innlandet mellom sør Oregon og Baja California, men du kan også kjøpe små toyons fra hagesentrene. Dette er spenstig eviggrønne busker som fungerer godt i mild- og varmklima landskap.

Hardførhet og størrelse

TOYON busker er brede blad evergreens som vokser i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 7 til 11. De vanligvis vokser til en høyde på 8 fot, men kan nå 18 fot høy eller mer. Når vokst som trær, de har flere badebukser.

Kjennetegn

De blader, blomster og bær av TOYON busker ligne Hollies (Ilex spp.). Deres avlange, blanke, mørkegrønne bladene har taggete kanter. Om våren og sommeren, TOYON busker produsere klynger av hvite blomster etterfulgt av bær som modnes til lyse rødt i høst. Alle TOYON busker produsere bær, i motsetning til Hollies som vanligvis krever en mannlig pollinator og bare danner bær på kvinnelige planter. "Davis Gold" er en TOYON sorten som produserer bær som modnes til gull. Sanne Hollies er generelt mindre varme-tolerant, og trives i kjøligere USDA sone 5 til og med 9.

Krav og omsorg

TOYON busker er hardfør, tørke-tolerant busker som er sjelden plaget av hjort. Unge toyons bør gis en viss beskyttelse som hjort vil bite på sine nye blader, og de kan surfe på eldre busker tidlig i høst hvis det er noe bedre å spise. Fugler nyte bærene i vinter etter at de modnes. Toyons vil vokse i alle typer jord så lenge det drenerer godt. De foretrekker full sol eller delvis skygge, men vil også vokse i skyggeområder. Gi TOYON busker supplerende vann for det første året etter planting, men etter at de får etablert seg, trenger du ikke å vanne dem regelmessig.

Vær forsiktig så du ikke over-vann som de er utsatt for rot råtner. Vanne dem under grenene for å hindre soppsykdommer som kan være et problem i varmt, fuktig vær. De er også utsatt for angrep fra skala insekter og trips. Beskjær TOYON busker i februar eller mars for å forme dem eller opprettholde størrelsen, men de blomstrer på årige grener. Drastisk beskjæring vil redusere blomstring og bærproduksjon. Beskjær lavere grenene av hvert år for å oppmuntre busken til å vokse inn i et tre.

Bruker

TOYON busker kan plantes på åsene for erosjonssikring eller langs en eiendom linje som en uformell hekk. De kan også dyrkes som en formell hekk med regelmessig beskjæring. Med sine nesten hele året interesse, de er godt egnet til å bruke som et eksemplar plante og blir ofte trent som espalier prøver. Landskap langs kysten med mild eksponering for havbris og salt spray er greit for toyons. Filialer med bær på dem kan kuttes og brukes til ferie kranser og dekorative grønne.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com