Hvordan og når å kutte poteter til Plant i en hage

June 16

Hvordan og når å kutte poteter til Plant i en hage


Amerikanerne spiser i gjennomsnitt 125 pounds av poteter per person i året, ifølge University of Florida IFAs Extension. Gartnere som vokser sine egne poteter kan få større variasjon enn det som er tilgjengelig på typisk matbutikk. Disse grønnsakene er startet fra settepoteter i stedet for ekte frø. Poteter er blant de tidligste plantene å gå inn i hagen. Utarbeidelse av settepoteter og planting på et passende tidspunkt bidrar til å sikre den beste muligheten for en rik avling.

Bruksanvisning

1 Kjøp sertifiserte settepoteter fra en lokal leverandør, hvis mulig. En leverandør i ditt område er mer sannsynlig å ha settepoteter som er godt tilpasset klimaet i din region. Alternativt kjøpe settepoteter fra et postordrefirma eller en elektronisk kilde, men les beskrivelsene for å sørge for at de vil gjøre det bra i din region.

2 Lagre settepoteter i kjøleskapet for å holde dem fra spirende tidlig.

3 Bestem ideelle planting tid for poteter i ditt område. Det tar potet spirer minst tre uker for å dukke opp fra bakken, så det tidligste du bør plante settepoteter er to uker før den gjennomsnittlige siste frost dato. Sjekk med ditt lokale forlengelse kontor for å bestemme riktig planting tid i ditt område. Det er viktig å få dem i bakken tidlig i sesongen, spesielt hvis du bor i et varmere klima. Potet planter avta betydelig når temperaturen treffer 90 grader Fahrenheit, og noen varianter faktisk vil dø i temperaturer over 95 grader.

4 Ta av settepoteter fra kjøleskapet ca en uke før planting date. Dette vil bryte knollene 'dvalen, slik at de vil være klare til å spire når du får dem i bakken. Plasser dem nær den mest solrike vindu tilgjengelig.

5 Skjær dine settepoteter i biter to dager før planting. Gjør din kutt med en skarp, steril kniv. Sørg for at hver del av din ætt potet har minst to knopper, eller "øyne".

6 Plasser kutt settepoteter av brikkene tilbake i nærheten av solfylte vinduet slik at de kan tørke ut litt før du planter dem. Dette reduserer sjansen for at brikkene vil råtne når du planter dem.

Hint

  • Sertifiserte settepoteter er fri for sykdommer og virus og dyrket spesielt for potetproduksjon. Det er best å starte med nye lager hver vår i stedet for å prøve å redde dine egne poteter fra forrige sesong til å plante.
  • Matbutikk poteter er ofte behandlet for å holde dem fra spirende.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com