Hvordan Transplant i områder med dårlig drenering

August 13

Hvordan Transplant i områder med dårlig drenering


De fleste planterøttene trenger oksygen, så jord med mye pore plass for vannet å strømme gjennom er viktig. Luft vender tilbake til jord når vannet beveger seg nedover, og etterlater et lag av fuktighet rundt jordpartiklene. Noen planter, selvfølgelig, tolerere våt jord, men selv de foretrekker god lufting når det er tilgjengelig. Når transplantere trær, busker og blomster i våt jord, husk at å bevare eller øke mengden av pore plass er avgjørende. Leire blir tett og klebrig dersom arbeidet for mye når det er vått, slik at håndtering av jordsmonnet så lite som mulig, er viktig.

Bruksanvisning

1 Spre en 3-tommers lag av organisk materiale som kompost, halm eller gjødsel over toppen av din jord. Den svampaktige natur av organisk materiale forhindrer sammenpressing og sluttproduktet av sitt forfall - humus - binder leirepartiklene sammen for å danne små korn som forbedrer dreneringen

2 Bland organisk materiale med den underliggende jord uten å sette noe press på jorda, er det bare å heve en shovelful av skitt, bryte opp klumper og la fiber kompost eller halm til omtrent kombinere med fragmenter. Overmixing ødelegger mellomrom i jorda. Din forbedret jord vil danne en liten jordhaug av karbonisert bakken. Sørg for å bevare dette hevet område som du planter ved å unngå press som å gå på den.

3 Grav et hull i forberedt jord, spre røttene av anlegget ditt ut så mye som mulig og sette den i hullet. Toppen av rotklumpen skal være i flukt med toppen av mounded jord. Hvis du plante fra en beholder, må du kanskje kutte de ytre røtter hvis de har blitt en tett masse, en tilstand som kalles å være root-bundet. Cutting tillater dem å danne nye grener som beveger seg utover i stedet for å sirkle rundt i det opprinnelige mønsteret.

4 Fyll hullet med jord du fjernet, forsiktig skyve den blant røttene. Du ønsker å unngå å forlate lommer av luft, men du også ønsker å unngå komprimeringen. Når hullet er full, gjelder en 1-tommers lag mulch som bakken bark eller barnåler. Dette bidrar til jord absorbere vann i stedet for å tillate den å løpe ut på overflaten av haugen. Vann grundig.

Hint

  • Dårlig drenering er ofte forårsaket av komprimering av tungt utstyr, og du kan bruke en hage gaffel eller en pick å bryte opp det tette laget. Når dette herdet jord er sprukket, bør drenering tilbake til det normale.
  • Unngå tørke-tolerante planter hvis drenering er dårlig. Disse generelt trenger svært rask tørking jord med mye luft rundt røttene. Velg busker og blomster fra gruppen av planter som liker fuktig eller våt jord.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com