Aluminiumssveisekvalitet Issues

August 14

Aluminiumssveisekvalitet Issues


Aluminium og andre ikke-jernholdige metaller er vanskeligere å sveise enn stål. Tungsten inert gass sveisere håndtere best med dette metallet, men det er også mulig å sveise aluminium ved hjelp av et MIG eller pinne sveiser. Hvis du ikke er vant til å jobbe med aluminium, kan du få problemer sveise dette materialet. Lære å identifisere de vanligste kvalitetsproblemer med aluminium tiltrer kan hjelpe deg med å løse dine sveiser.

porøse Sveiser

Hvis du bruker en TIG eller MIG sveiser på aluminium, alltid bruke en forehand eller "push" teknikk. Dette opprettholder gass konvolutten. En backhand eller "dra" teknikk setter sveiser tips i feil vinkel og skaper nålehull i sveisen. Porøse sveiser er mye svakere enn solid blir med og ikke holder seg under stress. Feil sveiseteknikk produserer også mye røyk og sprut, noe som resulterer i karbon oppbygging på sveisen selv og en skitten utseende.

Burn-through eller mellomroms

Aluminium danner naturligvis en usynlig film av aluminiumoksyd på overflaten. Denne forbindelse kan holde man fra å lage en sveis vellykket siden den har en smeltetemperatur tre ganger høyere enn vanlig aluminiumets 1200 grader Fahrenheit smeltepunkt. Urenset aluminium kan forårsake problemer med å opprette en effektiv sveisen dammen, oppfordrer materialet til å krølle og gap, eller oppmuntre hull å danne i sveisen. Rengjør alle aluminium grundig med aceton og en dedikert rustfritt stål pensel før du begynner sveising.

fordreining

Aluminium leder varme effektivt. Dette betyr at når det område som skal sveises blir varm nok til å danne en tilfredsstillende sveisebadet, kan resten av stykket har absorbert nok varme til å krympe og sprang. Klem aluminium sveising prosjekt til en kobber eller aluminium kjøleribbe før du begynner å arbeide for å hindre varmerelaterte forvrengninger av sveisen eller hele prosjektet.

Sprengning

Plutselige endringer i temperaturen kan føre til aluminium for å sprekke, enten langs sveisen i seg selv, eller andre steder i prosjektet. Unngå å starte aluminium sveiser på kaldt materiale. I stedet forvarme aluminium til minst 275 grader Fahrenheit før du begynner å arbeide. Forvarming er spesielt viktig for prosjekter med tykke biter av metall. Sveise tykke prosjekter fra en kald start resulterer ofte i grunne, svak tiltrer som utvikler sprekker uventet.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com