Kan jeg vokse en kinesisk Magnolia i en Pot?

July 23

Kan jeg vokse en kinesisk Magnolia i en Pot?


Beundret av gartnere i århundrer på grunn av sine store hvite eller rosa blomster, det er opp til 100 arter av magnolia. Den vanlige navn, "kinesisk magnolia," er tvetydig og kan være løst brukes for en rekke kinesiske opprinnelig magnolia dyrket i hager. Noen gartnere vurdere tallerkenen magnolia (Magnolia x soulangiana) kinesisk magnolia mens Oyama (M. sieboldii) og Yulan treet (M. denudata) kan også folkemunne kalt kinesisk magnolia.

vekst~~POS=TRUNC Kjennetegn

Uavhengig av den botaniske identitet magnolia arter referert til som den kinesiske magnolia, alle magnolia dele noen felles vekstegenskaper. Magnolia røttene vokser på en grunne dybde og har en tendens til å se mer ut som lange tau enn tett, forgrening rotsystemer. Disse plantene lider når jorda er ikke kult, fuktig, smuldrete / porøs eller syrlig. Tørke, tørr eller dårlig jord, samt vannmettet og komprimert jord, gir dårlige forhold for magnolia vekst. Disse faktorene må tas opp for container-vokst magnolia.

begrensninger

Enhver kinesisk magnolia treet kan dyrkes i en pott, så lenge jorda volum og potten er stor nok til å holde rotsystemet fungerer. Magnolia trær får stor over tid, med tilsvarende store og tunge rotsystemer. Dyrk dine kinesiske magnolia i en gryte når treet er ung. På et tidspunkt, re-potting treet inn i en større beholder blir for arbeidskrevende eller upraktisk, så magnolia er best transplantert inn i bakken for å leve ut sitt liv.

container Issues

Jo større container, jo bedre er det for en kinesisk magnolia helse og styrke. Med treets grunne, sprer rotsystem, en pott som er grunne og bredere er bedre enn en mindre, dypere potten. Pass på at beholderen har et dreneringshull for å sikre trerøtter aldri sitte i stillestående vann. Bruke en sur potting blanding, slik som en torvbasert blanding med organisk materiale ble tilsatt. Noen barnehager selge potting mikser for bruk med kamelia og asalea; disse ville være tilfredsstillende for en magnolia også. Unngå å bruke matjord i en container som hagejord inneholder patogener og mikroorganismer. Matjord, spesielt leirjord og leirtyper, kompakte og herde i containere etter et par runder med vanning og uttørking.

Plantehelse

En liten store kinesiske magnolia vil blomstre i en pott, så lenge det er hensiktsmessig vannes og tidvis gjødslet med slow-release granulat. Hold jorden jevnt fuktig hele tiden. Magnolias vokser best i solrike forhold, men merk at solen varmer opp beholderen og jord raskere enn på bakken, så vanning må kanskje være hyppigere. Roter magnolia hver måned slik at alle grener får like nivåer av lys. Mulch beholder sin jordoverflaten for å hjelpe skyggen og avkjøle det, samt isolere røtter fra kaldt om vinteren. Organisk gjødsel eller kompost leverer også næringsstoffer og sparer jordfuktighet.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com