Planting jord for tomater

June 3

Planting jord for tomater


Tomater er en fargerik og deilig tillegg til enhver hage. Riktig forberedelse vil bidra til å sikre en sunn og rikelig tomat innhøsting. Tomatplanter elsker solskinn og bør plantes i et område som vil tillate maksimal soleksponering. Sug plantene ukentlig og gi gjødsel etter behov. Jord valg og vedlikehold er også viktig for å lykkes i din tomat avling.

Jord Test

Utfør en jord test for å fastslå tilsetningsstoffer som kan være nødvendig for optimal tomat vekst. Tomater vokser best i et svakt surt jordsmonn med en pH-verdi på 6 til 6,8. Din jord skal være pH testet omtrent hvert tredje til femte år. Hvis du ikke klarer å utføre en jord test og tvile på kvaliteten på jord, legge ¾ kopp lime sammen med ½ kopp en komplett gjødsel for hver tomat plante i hagen din.

sur jord

En sur jord er identifisert ved en lav pH-avlesning. Lime bør legges til jord som er for surt. Tilsetting av kalk vil også bidra til å balansere næringsstoffer, inkludert kalsium, og vil bidra til å administrere blomstre slutten råte.

alkalisk jord

Alkalisk jordsmonn, vanlig i vestlige land, kan kreve tillegg av svovel for å bringe pH i riktig område. Alkalisk jordsmonn vil teste høyt på pH-skalaen.

Leire og sandjord

Begge leire og sandjord er ikke ideelt for tomat vekst. Leirjord er tung og avløp sakte. Sandholdig jord drenerer for raskt. Begge jordtyper kan forbedres ved å blande to til tre inches av organisk materiale, som for eksempel kompost, bokhvete, gress utklipp eller torvmose, inn i topp 6 til 9 inches av leire eller sandholdig jord.

Transplant

For å sikre en god start for dine tomatplanter, bruk en startpakke løsning når planting frøplanter. Starter løsninger er tilgjengelige på hagearbeid butikker eller kan gjøres hjemme. For å gjøre løsningen hjemme, bland ca 3 til 4 spiseskjeer av gjødsel til en liter vann. Ikke bruk mer enn en kopp løsning per tomatplante. Bruk en tiller å løsne jorden til en dybde på 6 til 8 inches før transplantasjonen tomatene. Dette gjør at røttene til å ekspandere raskt. Gjødsel bør også legges til etter pløying og før transplantasjon. Grav en 8-tommers grøft langs planting linje. Legg gjødsel og dekk med 2 til 3 inches av jord.

containere

Ikke alle har en utvendig tomt stor nok for en hage. Heldigvis kan tomater dyrkes i containere. Spesielle jord hensyn må tas i betraktning hvis plante i en container. Planting Materialet må være løs og tillate drenering. Ikke bruk hagejord; i stedet plante tomater i en blanding av organisk materiale som plantejord, kompost, torv mose og perlitt. Legg en slow-release gjødsel og vann-holding gel.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com