Er Dwarf granateple trær Selv Polinating?

May 22

Er Dwarf granateple trær Selv Polinating?


Granatepler (Punica granatum) er blomstrende, tørketolerante busker som produserer spiselige frukter. Dverg variasjon, P. granatum 'Nana', blomstrer og setter frukt voldsomt gjennom en rekke pollinering mekanismer.

Sjølpollinering

Alle granateple varianter, inkludert dverg granatepler, kan self-pollinering og er selvfruktbart. De trenger ikke en annen granateple plantet i nærheten, og vil sette frukt selv i fravær av insekter. Studier utført av Purdue University resulterte i 45 prosent frukt sett fra Bagasje, selvbestøves blomstene.

Andre former for Pollinering

Granatepler er sjelden bestøves av vinden - særlig dverg variasjon, skjermet som det er fra vind av omkringliggende vegetasjon eller strukturer. Men flere arter av insekter pollinere både dverg og full størrelse granatepler. Purdue University rapporterer også at krysspollinering økt avkastning til 68 prosent.

betraktninger

For de fleste hjemme-dyrkere, lang blomstring og fruiting sesongen for granatepler i varme tempererte klima gir rikelig frukt satt selv i fravær av krysspollinering. Men siden dverg variasjon er så mye mindre, holder det færre blomster og frukter. En annen plante i nærheten for krysspollinering og de påfølgende økt avkastning er nyttig.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com