guava Varianter

July 6

guava Varianter


Den søte musky guava frukt - Psidium guajava L. - vokser på trær i Amerika 'varmere klima. Med sin opprinnelse sannsynlige i Mellom-Amerika, gjorde guava ikke kommer i Hawaii til 1800-tallet, og i Florida, kan de første planting dateres til 1912. Varianter av guava bli funnet over hele verden fra Cuba og Malaysia til Fiji og New Caledonia. På to til fem inches i diameter, denne tropisk frukt, som er fra myrt familien, passer perfekt i håndflaten. Den saftig fruktkjøtt av guava spenner fra hvit og gul i fargen til blek rosa eller rød - alt med spiselige frø.

Rosa

Den "Beaumont Red" guava er ofte dyrket i Hawaii, og dette Behemoth - for en guava - kan spissen skalaene på et pund. Det kan identifiseres ved sin lyse gul utvendig og rosa kjøtt, og det er surt og nonmusky. Mange guavas kan være spesielt lurvete, så "Pear" sorten, oppkalt etter sin grønn hud og pearlike form, er et kjærkomment alternativ med noen frø. Dens oransje-rosa kjøtt er velsmakende også. Den mellomstore "South African" guava har en gul hud og rosa kjøtt. Ifølge en rapport fra US Forest Service Pacific Southwest Research stasjon, er det felles jordbær guava (Psidium cattleianum), en inntrengeren fra Brasil, regnes en invasiv arter i Hawaii fordi det skyver ut naturlige planter og gir ekle insekter et ideelt sted for å avle .

rød

Som forventet, har "Red malaysiske" guava rødt kjøtt, og denne sorten er også vokst pryd. Dens blomstrer er lyse rosa og dens løvverk er dyp rød. "Ruby" har en mild, søt smak, men er en diminutiv guava som bærer karakteristiske røde kjøttet. "Ruby" er ofte dyrket i Florida. Indias mellomstore "Red Flesh" er treffende navnet for sitt interiør; soft-seeded frukt anses egnet til hermetisering på grunn av det høye nivået av pektin. "Hybrid Red Supreme" er et større utvalg av guava, men rosenrød kjøtt er ganske surt.

Hvit

I India, hvit i kjøttet guavas ser ut til å styre markedet. "L-49" har en søt, melkehvit masse og myke frø. Denne sorten er en produktiv dyrker og på sitt beste når spises rå, snarere enn hermetisert eller gjort om til gelé. "Hvit Indian" har små til mellomstore frukt, sammenlignet med større "Behat Kokos" sorten, noe som er dårlig for hermetisering, men verdsatt for sine få frø og tykke, hvite kjøttet. I USA, "Miami White" ble dyrket ved University of Miami forsøksgård på 1950-tallet. Det er en stor guava med en tykk kjøtt og ikke bærer den musky duft som guava er kjent for. "Lotus", "Crystal" og "asiatiske White" er tre andre hvite i kjøttet guavas dyrket i Florida. De kan spises når umodne, og har en mild, søt smak og en crunchy tekstur, omtrent som et eple.

Gul

Gule i kjøttet guavas ikke synes å være normen, men et par av California sortar er sunshiny gul inni, som "Weber" og "Hart", som er både søt og blek gul inni. Til tross for navnet, "Red Indian" guava har gult kjøtt - noen ganger med en dash av rødt - og rikelig med frø. Dette mellomstore sorten har en sterk lukt og søte smaken. I Florida "Weber" er en gul i kjøttet sorten som har søt frukt.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com