Judea-ørkenen planteliv

March 22

Noen ørkener ser ut til å være helt øde, ikke noe annet enn en vidstrakte sand og stein. Judea-ørkenen i Israel synes denne måten i begynnelsen, men det er hjem til rikt planteliv.

Lokasjon

Judea-ørkenen er langs grensen til østlige Israel, ved siden av Dødehavet. Det er hjem til historiske steder som festningen Masada og av Qumran, der Dødehavsrullene ble funnet i en hule. Ørkenen er bare 579 square miles, som er bare om lag to prosent av størrelsen på Mojave-ørkenen i det sørvestlige USA.

typer

Urter og busker pepper landskapet, som gir farge og, i mange tilfeller, å tornete påminnelser se på plantene og ikke ta dem. Blepharis attenuata har blå-lilla veined blomster hengende utenfor en veldig bustete stammen. Gymnarrhena micrantha har langstrakte blader som krøller litt nær endene, som beskytter mindre grupper av blomster nær bunnen av anlegget.

Gunstig for Turgåere

Nok vann eksisterer i Judea-ørkenen for hele trær å henge på den steinete land, inkludert Acacia Tortilis eller paraply akasie, som gir hva "Eretz" magasinet anbefaler som nyttig skygge for turgåere. De tre grener ut nær bakken og ekspandere utover i en bred, tett V-form. En art av jujube treet, Ziziphus spina-christi, bebor også Judea-ørkenen i bunnen av en fjellovergang nær nord.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com