Når er beste tiden å transplantere en Azalea?

February 25

Når er beste tiden å transplantere en Azalea?


Den beste tiden å plante eller transplantasjon asalea er om høsten eller våren, når temperaturen er mild og stress til anlegget minimal. Asalea har svært tynne og grunne fibrøse røtter, den viktigste grunnen til at de er så følsomme for overwatering eller vannmettet jord. Transplantere en liten azalea er mest vellykket hvis du graver dypt rot ball i forhold til busk størrelse. For større asalea, grave et bredere heller enn dypere område å transplantere så mange røtter som mulig.

Jord

Kvaliteten og egenskapene til jord er særlig viktig for asaleaene. Flytte en azalea fra ett sted til et annet som gir mulighet til å forbedre busk permanente seng - en mulighet du bør ta om nødvendig. Asalea trives best i løs, organisk rik og godt drenert jord. Innlemme flere inches av finmalt furubark, strimlet blader eller torvmose, alle endringer som vil bidra til forsurer jord og forbedre sin fuktighet holder kapasitet. Enten forbereder en hel seng eller et sted for bare en transplantasjon dyrke, forbedre jord bare en fot dyp, fordi asalea er grunne forankret. Løsne og forbedre jorda bredt i stedet. Hvis du ikke kan forbedre lige masser lett, lage god azalea jord i hevet senger i stedet.

Digging

For mindre asalea, grave med en skarp spade utenfor drypp linje og ca 12 inches dyp, bevare hele roten ballen og løfte den på en presenning for å enkelt flytte den. For større busker grave 12 inches dyp, men rundt drypp linjen - eller bredere - og etter hvert grave en grøft, undercutting anlegget og skape en omvendt kjegle. Prøv å skyve en stor firkant av burlap under roten kjegle, skyve en foldet torget under én side, rocking anlegget på den og deretter rykke foldet-under siden til den andre siden. Bind hjørner over anlegget, og løft azalea av burlap - støtter bunnen - ikke ved å gripe grener.

planting

Forbered planting hull for planting eller transplantere asalea som er 6 inches dypere og 12 inches bredere enn roten masse, men du må fylle ut noe av det rommet med tilbakefylling. Plant asalea litt høyere enn omkringliggende jord, fordi jord vil bosette etter planting og vanning. Plasser azalea roten ballen i midten av hullet og etterfylle hele veien rundt. Vann hele plantehull, helt mette røttene og omkringliggende jord.

ettervern

Vann hver dag eller to i løpet av de to første ukene etter transplantasjonen asalea å redusere transplantasjon sjokk. Påfør to til tre inches av organisk mulch til hele roten området, noe som vil bidra til å bevare fuktigheten i jordsmonnet, holde røttene kjølig og hindre ugress. Vann ukentlig i løpet av det første året etter transplantasjonen, som røtter vokse og bli etablert. Etter at asalea er etablert, i tørre perioder vannplanter til en dybde på 14 til 18 inches hver 10 til 14 dager. I sandholdig jord, kan asalea trenger dypt vanning oftere.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com