Hva er meningen med Roof Kledning?

March 1

Hva er meningen med Roof Kledning?


Tak kledning er et beskyttende lag, som hud, som beskytter en bygning interiør og struktur fra utsiden vær og klima. Selv om utvendig kledning, som ytterkledning, beskytter bygningens vegger, må tak kledning kunne effektivt hindre fukt, vind, temperatur og sol fra å skade en struktur. Oftest er et tak tekket med shingel eller rullet taktekking, men andre systemer beskytter en takkonstruksjon, som for eksempel metallplater og gummi taktekking.

Fuktighet

En struktur interiør må beskyttes mot regn og snø. Tak kledning er vanntett og avviser fuktighet fra absorberende inn i strukturelle vindsperre. Asfalt helvetesild og rullet taktekking oppnå dette ved overlappende, som en fiskens skjell. Gummi taktekking og stående søm metall tak gjør dette ved å skape en sammenhengende, vanntett bane over hele taket planet.

Winds

Tak kledning må beskytte mot og motstå skader av vind. Områder utsatt for orkaner og tornadoer har byggeforskrifter som krever takene være godt festet til bygningens struktur. Flate tak bygninger med gummi taktekking bruke en ballast av aggregat for å beskytte taket fra heving fra kraftig vind.

Temperatur

Taket kledning må være i stand til å isolere en bygningens indre fra den ytre temperatur. Oftest er dette oppnås med stivt skum isolasjon. Men andre metoder, inkludert å bygge opp flere lag av taktekking og helvetesild med høy termisk masse, slik som terra cotta eller skifer, kan isolere en struktur fra taket.

Sol

Taket er svært utsatt for sol og ultrafiolette bølger som kommer fra den. Tak kledning må være motstandsdyktig mot solskader. Så, taktekking ofte ikke består av plast eller tre. I stedet er holdbare materialer brukes til å produsere takkledningen. Asfalt, skifer og stål er gode mot solens stråler. Den ballast på gummi tak fungerer som en solkrem som beskytter taket fra nedverdigende solstråling.

Future Roof Kledning

Selv om mange kunstige materialer er ikke egnet for bruk som tak kledning, er fremskritt blir gjort med vinyl og andre materialer for å tillate dem å bli brukt som taktekking. Faktisk noen taktekking består av kunstige materialer, slik som glassfiber, er allerede solgt. Som teknologi forbedrer materialer og metoder for å skape tak kledning, kan vi se andre nye materialer, som keramikk, eller vi kan finne taktekking brukes i bredere ark, som dekker mer areal med mindre arbeidskraft.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com