Kan Hollyhock Rust forhindres?

July 26

Kan Hollyhock Rust forhindres?


Det fine med stokkroser er ofte preget av tilstedeværelsen av rust sopp. Pulver-oransje pustler, vanligvis sett på undersiden av bladene, er ledsaget av større, gul-oransje flekker på oversiden. Symptomer vanligvis vises på midtsommer, men våte springtimes kan ta dem på enda tidligere. Mens rust ikke vanligvis føre til at plantene til å dø, kan det påvirke deres vekst og styrke. Hollyhock rust kan bli forhindret fra sesong til sesong, imidlertid, og det kan også bli kontrollert ved midseason å hindre visne av alvorlig rammede planter.

Hollyhock Selection

En måte å sikre rust-fri stokkroser er å velge en type som kalles en sorten som er spesielt utviklet av oppdrettere å motstå rust sopp. Alcea Ficifolia "Glade Lights" regnes som en av de beste, selv om alle Alcea Ficifolia sortar, som kan identifiseres ved sine fikenformede blader, er gode valg for rust motstand. Alcea rugosa sortar (russiske stokkroser) også er kjent for sin rust motstand.

Spore Kilder

Den stokkrose rust sopp, Puccinia malvacearum kan være sovende over vinteren i en rekke steder, de vanligste er deler av fjorårets stokkrose som har dødd av. Mallow ugress - de av Malva slekten, som Malva rotundifolia - også tjene som vert for stokkrose rust. Spring forholdene senere føre til soppsporer til å spire og spre seg til nye stokkrose blad vev. Sporene som er tallrike og mikroskopisk, er lett transporteres av vind, insekter, vann, mennesker og dyr. Hvis det er kilder for disse sporer i nærheten, vil stokkrose vev sannsynlig bli infisert. Den strenge fjerning av slike kilder - end-of-season stokkrose løvverk samt eventuelle nærheten mallow ugress - er avgjørende for å forebygge neste sesongs rust.

Moisture Problem

En fjær tilstand som bidrar til å utløse spredning av stokkrose rust er fuktighet på eller rundt plantevevet. Holde blader, stengler og blomster så tørr som mulig vil hjelpe, så vil plante i et solrikt område. Unngå vanning i kveld, siden mindre fordampingen oppstår over natten og soppinfeksjoner kan oppstå svært raskt. Også unngå vanning fra overhead, fokuserer i stedet på dyp vanning av rotsystemet nedenfra. Tynn ut stammer for å fremme god luftsirkulasjon og forbedre den generelle fordampning.

Soppmidler

Når en infeksjon har blitt oppdaget på den aktuelle sesongens blader, kan bruk av en soppdreper være effektiv i å kontrollere utbruddet. En effektiv soppdreper inneholder svovel i en såpe emulsjon, allment tilgjengelig i spray eller konsentrat form. Svovel i seg selv er solgt i støv form eller som en flytende spray, og bør brukes hver 10. dag, men bare når temperaturen er ventet å holde seg under 85 grader Fahrenheit. Kobberbaserte fungicider også er effektive, men kan påvirke plantenes vekst dersom de brukes i store mengder eller hyppige anvendelser. Et alternativ til kjemiske fungicider er kompost te sprayet på bladverket ukentlig. Bare plassere en håndfull kompost i en gammel sokk, dunk den i en liter vann i ett til to minutter før vannet er fargen på te, så vanne plantene med "te". Som med alle kjemiske behandlinger, sørg for å bruke bare som anvist, og bare så mye som trengs.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com