Hvordan bruke en Stack Dado

June 10

Hvis du er ny til trearbeid, ved hjelp av en tabell så med ett blad kan være skremmende nok. Tanken på å stable flere kniver side om side og vippe bryteren kan være skremmende. Det trenger ikke å være. Dados er en flott teknikk for å bli med hyller til bokhyller og skap. De låner strukturell integritet og styrke til et prosjekt. Når du lære å stable bladene, de er enkle å bruke også. Som med alle trearbeid prosjekter, målinger er avgjørende for en tett passform. Så det er alltid en god idé å lage test kutt i skrapmateriale før du slår godt materiale til skrap.

Bruksanvisning

Innstilling av dado stabelen

1 Koble fra tabellen så. Hvis strømbryteren på sagen er en sikkerhetsnøkkel, fjern det.

2 Slå bryteren på og av for å være sikker på at du koblet riktig strømledningen.

3 Fjern bladet innsatsen. Bruk en skrutrekker til å fjerne skruen som holder innsatsen og fjerne den fra bordet. Hold skruen hendig å feste dado innsatsen.

4 Sett en trekloss mot cutting edge av bladet på inngangssiden av bordet. Dette vil holde bladet fra snu som du løsne mutteren som holder den på plass. Bruk blad nøkkel til å fjerne mutteren.

5 Fjern bladet fra Arbor. Det er en god idé å ha arbeidshansker mens håndtere sagblad. En liten slip kan føre til et stort kutt.

6 Place første blad av dado satt på Arbor. Deretter skyver en chipper på Arbor. Pass på at chipper er plassert slik at tennene faller i mellomrommene mellom tennene på den ytre bladet. Dado sett er utformet med tenner litt bredere enn hoveddelen av bladet. Slik at tennene ved siden av bladet til å berøre vil føre til at bunken til å bule, noe som gjør nøyaktig måling vanskelig.

7 Fortsett å stable chipper blader til du kommer 1/8 tommer mindre enn ønsket bredde.

8 Place utenfor blad på Arbor. Bytt ut mutteren på akselen og stram. Mål bredden på dado stabelen. Hvis stabelen er for tynt, fjerne mutter og ytre blad. Plasser skivene som følger med dado satt mellom flismaskiner til ønsket bredde er oppnådd. Du må kanskje gjenta dette trinnet flere ganger.

9 Place dado sette på plass på bordet og fest med skruen.

10 Sett sikkerhetsnøkkelen i bryteren. Plugg inn sag.

11 Juster sag til ønsket skjæredybde.

12 Gjør test kutt i skrap og tiltak. Juster bladet hvis nødvendig.

Hint

  • Det kan være nødvendig å justere bredden av stabelen flere ganger for å få nøyaktig måling du ønsker.
  • Hvis du planlegger å bruke standard dado bredder for flere prosjekter, ville det være en god idé å nummerere flismaskiner og avstandsskiver med en permanent markør. Skriv ned numrene brukt for forskjellige bredder og holde oversikt i butikken for fremtidig referanse.
  • Mellomlegg bør forskjøvet gjennom bunken for å sikre en ren bunn kutt.
  • Bruk alltid riktig sikkerhetsutstyr når du bruker en bordsag.
  • Aldri forandre et blad mens sagen er koblet til en stikkontakt.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com