Tips om formeringsmateriale søtpoteter

May 28

Tips om formeringsmateriale søtpoteter


Søtpoteter er næringsrik knoller med en distinkt smak og levende, dyp-orange farge. Søtpotet vinstokker er også vanlig for hengende kurver, potteplanter, blandet patio potter eller som bunndekke. Økende eller spre en søtpotet vintre for dekorative formål er forskjellig fra å vokse anlegget for knoller eller en matkilde.

Økende Dekorative Vines

Det finnes to typer av søte poteter som brukes for forplantning. Velg vintreet utvalg for dekorative formål eller busken type for voksende nye knoller eller poteter. En vintreet er lett å dyrke innendørs og er ofte brukt av elementær vitenskap klasser studerer rotvekst og lys-versus-mørk planten trenger. En enkel norgesglass eller annen beholder, fire til seks tannpirkere og tuber er alt som trengs for å starte et vintre. Bare stikke noen tannpirkere rundt tuber omtrent midtveis og balansere tuber på munningen av glasset. Hold glasset fylt med nok vann slik at om ett til to tredjedeler av søtpotet forblir under vann.

Transplantere Dekorative Vines

Roots skjemaet nederst og vinranker vokser fra toppen i løpet av sju til ti dager. Når røttene er etablert ca 3 til 4 inches lang, nøye transplantere tuber til en planter blitt fylt med jord. Søtpotet vinstokker er svært hardføre og kan transplanteres uten tuber. Skjær vinrankene av tuber og legger dem på fuktig jord. Vines vil slå rot og begynner å vokse nye vinstokker.

Økende matplanter

Busken rekke søtpotet er en mat avling. Kjøpe dem eller starte ditt eget. For å dyrke din egen, kuttet en tuber i to eller tre lange seksjoner og starte dem i et glass vann ved hjelp av samme metode som vokser et vintre. Når vokst til ca 12 inches, forsiktig fjerne vekst eller slip og plassere den i et grunt fat med vann med omtrent halvparten av slip under vann. Transplanted slips til hagen når et rotsystem er etablert. Plant slips ca 3 inches under jordoverflaten dekker røttene og det meste av slip, forlater bladene over bakken. Løs, godt dyrket jord er nødvendig slik at maksimal rot og tuber vekst. Feie knoller når planten begynner å dø tilbake ved slutten av vekstsesongen.

Tips

Ikke plante søtpotet knoller i områder tungt infisert med grubworms, som de skade planter og knoller. The University of Illinois anbefaler å høste dine knollene så snart som mulig hvis en frost oppstår for å holde sykdom eller mugg fra overføring fra anlegget til tuber.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com