Hvordan oppdage Radon

November 29

Ifølge American Lung Association, den nest største årsaken til lungekreft i USA er eksponering for radongass. Denne radioaktiv gass har ingen farge, smak eller lukt. Ifølge Environmental Protection Agency (EPA), er omtrent én av 15 amerikanske boliger anslått til å ha høy radongassnivåer. Selv om radongass kan føre til problemer i alle typer bygg, advarer EPA at for de fleste amerikanere størst risiko for eksponering er hjemme, hvor de mest tid er vanligvis brukt. Testing er den eneste måten å oppdage radon gass og å vurdere risikoen fra eksponering.

Bruksanvisning

Generell informasjon

1 Få informert om hva et høyt radongass nivå ser ut. Radongassnivåer er målt i picocuries per liter luft, (pCi / l). Omtrent 0,4 pCi / L av radon er til stede i luften utenfor, i henhold til EPA. Anslaget for gjennomsnittlig innendørs radon nivå er rundt 1,3 pCi / L, ifølge EPA. Den EPA sier at det er ingen nivå av radon gass som regnes som trygt for mennesker å puste. Organisasjonen anbefaler at huseiere fikse boliger der radonnivået er 4 pCi / L eller mer.

2 Bestem hvordan du vil gå om testing for tilstedeværelse av radongass i hjemmet ditt. Du kan velge å teste din bolig selv ved hjelp av en forbruker radon testing kit, eller du kan leie en hederlig radon testing selskap. Radon testing kits er ofte tilgjengelig på maskinvare og Oppussing butikker. Du kan kontakte din lokale statlige eller tribal radon kontor for å få en liste over kvalifiserte testere i ditt område.

3 Test for radon. Hvis du leier en radon testing selskap, er arbeidet gjort for deg; du bare trenger å vente på testresultatene. Hvis du gjør det selv, må du nøye følge instruksjonene som kommer sammen med testing kit.

Short-Term Tests (To til 90 dager)

4 Lukk alle vinduer og ytterdører i minst 12 timer før du begynner testen, hvis den kortsiktige testen vil vare i bare to til tre dager. Den EPA anbefaler utenfor dørene holdes lukket så mye som mulig i løpet av testen. Det finnes en rekke forbruker radon tester tilgjengelig fra ulike produsenter. På grunn av dette, kan testingen lengde og instruksjoner varierer fra test til test. Følg nøye instruksjonene som følger med testing kit du bruker.

5 Sett testsett på det laveste nivået okkupert av bygningen. For de fleste vil dette være enten kjelleren eller i første etasje.

6 Kontroller at pakken er plassert på minimum 20 inches over bakken. Ifølge EPA, bør settet plasseres bort fra yttervegger, utkast, høy luftfuktighet og høy varme. Pass på at testen er uforstyrret, men ellers går om dagen som normalt i løpet av testperioden.

Langtidstester (over 90 dager)

7 Bestem om nødvendig oppfølging teste om den innledende kortsiktig testresultatet viste et radongass nivå 4 pCi / L eller høyere. Et langsiktig radon test vil gi deg en mer nøyaktig helårs gjennomsnittlig radongass nivåer i hjemmet, ifølge EPA.

8 Vurder å besøke legen din hvis hjemmet er funnet å ha forhøyede radonnivåer. Som med røyking, innånding radongass øker sjansene for å utvikle lungekreft, men betyr ikke at du vil utvikle sykdommen.

9 Reduser forhøyede nivåer av radon i hjemmet ditt hvis gjennomsnittet av de to kortsiktige testresultatene er 4 pCi / L eller høyere, eller hvis den langsiktige testresultatet er 4 pCi / L eller høyere. Ifølge American Lung Association, kan innendørs radonnivåene reduseres gjennom hjemme reparasjoner som tetting av sprekker og endre luftventilasjon.

Hint

  • For mer informasjon om radon, kan du ringe følgende krisetelefon:
  • National Radon Hotline: 1-800-SOS-RADON (1-800-767-7236)
  • National Radon Hjelpelinjen: 1-800-55RADON (1-800-557-2366)
  • National Radon Fix-It Line: 1-800-644-6999
  • Ikke plasser radon gjenkjenning kits på badet eller kjøkkenet.
  • Ikke test for radonnivåer under ekstreme værforhold, særlig i perioder hvor kraftig vind er til stede, da dette kan skew dine testresultater.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com