AZ Desert Plants

December 3

AZ Desert Plants


Arizona inneholder biter av alle fire USA ørkener. Selv ørkenlandskap kan virke ufruktbar ved første øyekast, disse tørre områdene huse et variert utvalg av flora. Ørkenplanter varierer fra ikoniske, stikkende kaktus til delikate, fargerike blomster. Den sør-sentrale Arizona Sonoran, den sørøstlige Chihuahuan, den nordvestlige Mojave og nord av Grand Basin ørkener alle har bestemt klima og geologiske forhold som opprettholde en rekke plantearter.

Sonoran Desert

Sonora-ørkenen får mesteparten av sin nedbør om sommeren monsoon sesongen og en vinterregntiden som strekker seg fra november til februar. Kanskje den mest gjenkjennelige Sonoran Desert anlegget er Saguaro kaktus, eller Carnegiea gigantean. Den største kaktus i USA, Saguaro er urfolk til Sonora-ørkenen og generelt vokser på varme, sørlige vendte skråninger. Den saktevoksende Saguaro kan nå høyder fra 40 til 60 fot, men det kan ta opptil 10 år for en plante å vokse bare 1-1 / 2 inches i høyden. Til tross for anleggets høyde, Saguaro er taproot strekker seg vanligvis bare 2 fot i bakken, selv om resten av fabrikkens grunne rotsystem grener sideveis så langt som kaktus er høy. Under optimale vekstforhold, kan Saguaro leve opp til 200 år, og har opptil 25 oppad bøying grener eller armer. En fullvoksen, fullstendig hydrert kaktus kan veie opp til 4800 pounds.

Chihuahuan Desert

Preget av sommermonsunregn og høye høyder, er Chihuahuan Desert den største i USA Den Erythrina flabelliformis, vanligvis kjent som coralbean, chilicote eller indisk bønne, er urfolk til Chihuahuan Desert. Den coralbean, en flerårig busk med stikkende stengler, kan nå høyder på 15 fot og har slanke trestammer ca 15 inches i diameter. Coralbeans gi dramatiske, lyse røde blomster i juni og brune frøkapslene i høst, men er fortsatt bladløse i løpet av resten av året. Coralbeans foretrekker tørre, steinete jord og tåler tørre, varme forhold godt.

Mojave-ørkenen

Mojaveørkenen får det meste av sin regn om vinteren. Mojave aster, eller Xylorhiza tortifolia, farger ørkenen med stor lavendel og hvite blomster fra mars til mai og ofte igjen i september og oktober. Disse hardføre stauder har smale, spine-tipped blader og foretrekker å vokse på steinete bakker. Blomstene vokser i hele den vestlige Arizona Mojave. Planter kan nå opp til 2 fot i høyden. Mojave asters tåler tørke og varme godt.

Grand Basin Desert

I motsetning til de tre andre Arizona ørkener, er Grand Basin Desert betraktet som en "kald" ørken. The Grand Basin har ikke en våt, monsoon sesongen, men heller opplever nedbør og kjøligere komparative temperaturer gjennom hele året. The Grand Basin Desert er hjem til fernbush, også kalt Chamaebatiaria millefolium, ørken søt eller reinfann bush. Fernbush, en flerårig busk, kan nå opp til 6 fot i høyden. Denne aromatiske plante har fernlike, hårete blader og produserer små, hvite blomster fra juli til september. Den fernbush trives i næringsfattige, steinete jord. Selv om det ikke krever mye vann, ikke fernbush ikke tåler full sol, så vel som mange andre ørken planter.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com